Τις μεγάλες μέρες του Αυγούστου που περνάμε στην Αθήνα εμείς στη Write your Future προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να προσθέσουμε νότες δροσιάς και δημιουργικότητας στην ημέρα μας. Μία από τις αγαπημένες μας ασχολίες τις μέρες της άδειας που περνάμε στο σπίτι μας, είναι να πειραματιστούμε με νέες συνταγές, γεύσεις και υφές. Για αυτό θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια απλή και εύκολη συνταγή για vegan παγωτό που δε χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερο εξοπλισμό στην κουζίνα σου για να τη φτιάξεις. Με αγνά υλικά και χωρίς ζάχαρη είναι η ιδανική λύση για όλους εμάς που θέλουμε να τρεφόμαστε υγιεινά. Για μεγαλύτερη απόλαυση μοιράσου τη συνταγή με την παρέα σου και σημείωσέ τη στο σημειωματάριο #LifeΜαγειρεύω για να την φτιάξεις ξανά και ξανά.
Vegan παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
Υλικά:
- 2 συσκευασίες των 400 ml κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας με πλήρες λίπος (ψυγμένο όλη τη νύχτα στο ψυγείο)
- 65 g κακάο χωρίς ζάχαρη ή σκόνη κακάο
- 400-450 g χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 120 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Οδηγίες:
- Βάζεις ένα μεγάλο μπολ στην κατάψυξη να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, προσέθεσε τους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργάσου μέχρι να μείνουν μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια προσέθεσε λίγο ζεστό νερό μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός και άφησε το στην άκρη.
- Αφαίρεσε την κρέμα καρύδας από τα κουτιά με κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας, φυλάσσοντας το διαυγές υγρό για άλλες χρήσεις. Τοποθέτησε το σε παγωμένο μπολ ανάμειξης.
- Με το μίξερ χτυπάς μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο το μείγμα. Στη συνέχεια, προσέθεσε τη σκόνη κακάο, βανίλια, γάλα αμυγδάλου και τη μισή πάστα χουρμά. Χτύπησε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Δοκίμασε και προσάρμοσε τις γεύσεις κατά τις προτιμήσεις σου.
- Μετάφερε σε ένα δοχείο αφού το έχεις στρώσει με λαδόκολλα και κάλυψε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια αλουμινόχαρτο για να παγώσει.
- Μπορείς να το βγάλεις σε μερικές ώρες για ένα παγωμένο παγωτό σαν μους. Πάγωσε όλη τη νύχτα για ένα πιο σφιχτό παγωτό.
Διατηρείται στην κατάψυξη για έως και μία εβδομάδα, αλλά τρώγεται καλύτερα φρέσκο.
Μπορείς να βασιστείς στη συνταγή αυτή και να δοκιμάσεις άλλους συνδυασμούς, να βάλεις φράουλες ή αμύγδαλα, και να δημιουργήσεις τη δική σου συνταγή φτιαγμένη στα μέτρα σου! Για αυτό μας αρέσει τόσο πολύ η μαγειρική, γιατί είναι μια δημιουργική διαδικασία που μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη.
Μη ξεχάσεις να κρατήσεις ιδέες και μικρά tips και σχόλια που θα ακούσεις και να τα σημειώσεις στη κενή σελίδα του Life σημειωματάριου Μαγειρεύω, για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα την επόμενη φορά που θα τη φτιάξεις.
Καλή επιτυχία και θυμήσου να μοιραστείς μαζί μας τα αποτελέσματα της συνταγής.