12 Σεπτεμβρίου, 2023
ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ

Οι μέρες μας είναι γεμάτες ανθρώπους, όνειρα και προσωπικούς στόχους. Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις στιγμές με τους αγαπημένους μας και να πετύχουμε όσα σχεδιάζουμε, πρέπει να κάνουμε και όλα όσα…πρέπει απλά να γίνουν. Για μην «χάνεσαι» μπροστά σε μία μεγάλη λίστα υποχρεώσεων, μαζέψαμε τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η ομάδα μας για να επιτύχει καθημερινούς ή μακροπρόθεσμους στόχους και τις μοιραζόμαστε μαζί σου.

Πάντα η αρχή είναι το δυσκολότερο βήμα. Όταν ξεκινήσεις όμως μπορείς να αποκτήσεις σταθερή και συνειδητή πρόοδο. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα σύστημα με στρατηγική για την ολοκλήρωση των εργασιών σου. Όταν το αποκτήσεις, κάθε εργασία θα πάψει να φαίνεται το ίδιο σημαντική με την επόμενη και θα σταματήσεις να αναβάλεις, βάζοντας πολλά τσεκ στο πρόγραμμα σου!

Για να γίνει η σκέψη πράξη, αρχικά πρέπει να την πεις ή ακόμα καλύτερα να την καταγράψεις. Διατύπωσε ξεκάθαρα τους στόχους που έχεις μέσα στο χρόνο ή την μέρα. Είναι σημαντικό να αναλογιστείς τόσο τους μακροπρόθεσμους όσο και τους βραχυπρόθεσμους, καθώς οι πρώτοι αποτελούν και τον βασικό οδηγό σου. Το περίφημο απόφθεγμα «εάν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς», αναφέρεται ακριβώς σε αυτό. Όρισε ξεκάθαρα που θες να κατευθύνεις την ενέργεια σου το επόμενο διάστημα και θα δεις το πρόγραμμα σου να προσαρμόζεται και να σε βοηθάει να φτάσεις στον τελικό σου προορισμό. 

Άρχισε να σημειώνεις

Πάρε μία κενή σελίδα στο #σημειωματάριό σου και γράψε όλους τους στόχους που έχεις στο μυαλό σου και ιδέες για το πώς θα τους πετύχεις. Μην λογοκριθείς σε αυτό το σημείο, σημείωσε και το πιο τρελό σενάριο, μπορεί να σου χρησιμεύσει! Καθώς καταγράφεις τις σκέψεις σου υπολόγισε το ευρύτερο πλάνο όσων θες να επιτύχεις σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για μακροπρόθεσμους στόχους, όπως μια διπλωματική εργασία, προτείνουμε να θέσεις το χρονικό όριο των 12 μηνών.

Γίνε πιο συγκεκριμένος

Αφού φτιάξεις τη λίστα με τους στόχους σου στο #σημειωματάριό σου, τώρα ήρθε η ώρα να τους προσδιορίσεις. Πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και χρονικά προσδιορισμένοι. Τι θέμα θες να έχει η εργασία σου; Πότε είναι η πρώτη παρουσίαση και τι βιβλιογραφία χρειάζεσαι; Όσο πιο συγκεκριμένος γίνεις, τόσο ευκολότερα μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου.

Οργάνωσε κατηγορίες

Πάρε τη λίστα με όσα έχεις καταγράψει και δες αν υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ των στόχων σου, ώστε να τους χωρίσεις σε κατηγορίες. Εάν συμπίπτουν μπορείς να τους δουλέψεις ταυτόχρονα. Η επίσκεψη σε ένα βιβλιοπωλείο για να πάρεις ένα δώρο μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να ψάξεις και για κάποιο σύγγραμμα. Με αυτό τον τρόπο ωθείς τον εαυτό σου να ολοκληρώσει περισσότερα.

Βάλε προτεραιότητες

Αφού έχεις οργανώσει τους στόχους σου σε κατηγορίες ήρθε η ώρα να τους ιεραρχήσεις με βάση την σημασία και την σπουδαιότητά τους. Προτεραιότητα λαμβάνουν οι στόχοι που είναι ταυτόχρονα σημαντικοί και επείγουν.

Καθόρισε το χρόνο που θα χρειαστείς για την υλοποίηση τους

Όσο πιο καλά προσδιορίζεις χρονικά κάτι, τόσο πιο πιθανό είναι να ολοκληρωθεί. Οπότε, όρισε το χρονικό διάστημα πάνω στο οποίο θα δουλέψεις σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Εμείς σου προτείνουμε να μοιράσεις τους στόχους σου σε τεταρτημόρια. Τα πιο επείγοντα και σημαντικά ανήκουν στο πρώτο τεταρτημόριο του δωδεκαμήνου.

Προτείνουμε να βάλεις τρεις μεγάλους στόχους για κάθε τετράμηνο. Σημείωσε στόχους και χρόνους υλοποίησής στο ετήσιο πλάνο του #ημερολογίου σου και έχε πάντα στο νου σου τη γενική εικόνα όσων θες να πετύχεις.

Χώρισε τους στόχους σου σε μικρά βήματα

Σημείωσε όλα τα βήματα που πιστεύεις πως χρειάζονται για την υλοποίηση κάθε στόχου που έχεις καταγράψει. Μόλις ολοκληρώσεις αυτό το βήμα θα παρατηρήσεις πως όσα θες να πετύχεις σταματούν να φαντάζουν απλησίαστα. Και να θυμάσαι πως με μικρότερα βήματα, πας σταθερότερα και ασφαλέστερα εκεί που θες!

Θέσε προθεσμίες

Το τελευταίο βήμα που σου προτείνουμε είναι να θέσεις προθεσμίες σε κάθε βήμα που έχεις καταγράψει, όπως και μία καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης. Εδώ χρειάζονται ρεαλιστικές προσδοκίες. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάλε υπενθυμίσεις στο ημερολόγιό σου για να μπορέσεις να τηρήσεις τα χρονοδιαγράμματα που έχεις θέσει.

Με αυτή τη μέθοδο θα μπορέσεις να οργανώσεις την ημέρα και τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο προς την ολοκλήρωση όσων θες να πετύχεις.

Και μην ξεχνάς πως τα ημερολόγια της Write your Future είναι σχεδιασμένα για να σε βοηθήσουν στην πορεία σου!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!