21 Φεβρουαρίου, 2023
5+1 Συμβουλές για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

Πολλές φορές συμβαίνει να έχεις φιλόδοξους στόχους για τον εαυτό σου αλλά να μην καταφέρνεις να τους υλοποιείς και να απογοητεύεσαι; Αυτό είναι ένα γνώριμο συναίσθημα που όλοι μας έχουμε νιώσει. Η καθημερινότητά μπορεί να μας περιορίσει χρονικά. Πολλές φορές μοιάζει πως δεν έχουμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουμε να πετύχουμε ό,τι χρειαζόμαστε, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εργασιακό επίπεδο.

Συλλέξαμε για σένα κάποιες χρήσιμες συμβουλές, για να αυξήσεις την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα σου και να δεις τους στόχους και τα όνειρά σου να πραγματοποιούνται. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο αίσθημα από αυτό της προσωπικής επίτευξης.

Κράτησε γραπτές σημειώσεις

Το ημερολόγιο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αξιολόγηση της οργάνωσης και της παραγωγικότητας της εργασίας σου. Χρησιμοποιώντας ένα #ημερολόγιο Write your Future, σημείωσε συγκεκριμένα συμβάντα και τις λεπτομέρειές τους σε βάθος ημερών, εβδομάδων, και μηνών ακόμα. Αυτή η στρατηγική βοηθά να έχεις τον έλεγχο για τις συναντήσεις και τις προθεσμίες που έχεις θέσει στο πρόγραμμά σου. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να πετύχεις τους στόχους σου και να θυμηθείς συγκεκριμένα γεγονότα.

Όρισε χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες

Καθόρισε τον τρόπο που αξιοποιήσεις τις διαθέσιμες ώρες σου στην κάθε σου ημέρα και θέσε εφικτές προθεσμίες, που δεν θα παραβείς. Πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου όρισε στο #dailyoverview σημειωματάριό σου, τις δραστηριότητες και το χρόνο που θα αφιερώσεις σε αυτούς. Ακολουθώντας ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με συνέπεια, σε βάθος χρόνου θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Διαμόρφωσε το κατάλληλο περιβάλλον

Είναι πολύ πιο εύκολο να συγκεντρωθείς σε μία εργασία για μεγάλο διάστημα, εάν ο χώρος σου είναι οργανωμένος και ήσυχος. Θυμήσου πως ένα τακτοποιημένο και καθαρό περιβάλλον εργασίας, σου δημιουργεί ηρεμία. Μπορείς να ανάψεις ένα #κερί ή να χρησιμοποιήσεις ένα #αιθέριο έλαιο για να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα και να αναζωογονηθείς.

Περιόρισε τους περισπασμούς

Όταν δεν αποσπάσαι, διατηρείς την εστίαση σε αυτό που κάνεις και συγκεντρώνεσαι καλύτερα. Περιόρισε τις οχλήσεις, απομάκρυνε ό,τι σε διακόπτει, όπως το κινητό σου τηλέφωνο, και εάν χρειαστεί κάνε εργασία εκτός σύνδεσης στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο, ώστε να μην αποσυντονίζεσαι από τα διαρκώς εισερχόμενα e-mail. Εξάλλου οι εκκρεμότητες δεν θα τελειώσουν ποτέ. Προτίμησε ένα #σημειωματάριο για να κρατήσεις σημειώσεις αντί για το κινητό σου. Η #γραφή στο χαρτί θα σε διευκολύνει και θα σε ξεκουράσει!

Δημιούργησε To-do lists

Οι λίστες υποχρεώσεων είναι απλές, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές και σε βοηθούν στη διατήρηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποίησε λίστες  για να σημειώσεις σημαντικές εργασίες που θέλεις να ολοκληρώσεις. Προσπαθήστε να οργανώσεις την ημέρα σου βάζοντας προτεραιότητα στα πιο επείγοντα. Ένας τρόπος είναι να φτιάξεις λίστες στο #memopad Να θυμηθώ, που είναι μικρό και μπορείς να το έχεις μαζί σου στην εργασία αλλά και στο σπίτι σου. Επίσης το εβδομαδιαίο #WriteyourFuture μπλοκ σημειώσεων, με τα καθοδηγούμενα πεδία σημειώσεων για κάθε ημέρα της εβδομάδας είναι ιδανικό για να έχεις συνολική εικόνα των δραστηριοτήτων σου για τις 7 ημέρες.

Κάνε διαλείμματα

Τα διαλείμματα είναι σημαντικά για τη διατήρηση της συγκέντρωσης και της  παραγωγικότητάς σου. Ξεκούρασε το μυαλό σου και τις σκέψεις σου, κάνοντας μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα. Έτσι μπορείς όχι μόνο να εργάζεσαι πιο αποτελεσματικά και να επιτύχεις σε λιγότερο χρόνο όσα χρειάζεσαι! Η αποδοτικότητά θα σου εξασφαλίσει παραπάνω ελεύθερο χρόνο. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματός σου, κάνε μια μικρή βόλτα έξω από το χώρο εργασίας σου, βγες να εισπνεύσεις λίγο καθαρό αέρα και κάνε κάτι που σε ευχαριστεί για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Ξέρουμε πως όλα τα παραπάνω φαντάζουν ιδανικά αλλά με μια μικρή προσπάθεια μπορείς να τα εφαρμόσεις! Πίστεψέ μας, θα δεις βελτίωση στην ψυχολογία σου!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία, θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και τις επανειλημμένες επισκέψεις. Κάνοντας κλικ στο "ΑΠΟΔΟΧΗ", αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!