4 Αυγούστου, 2021
Μια ιστορία για την γραφή στο χαρτί
H γραφή είναι η αναπαράσταση της γλώσσας με την τέχνη του κειμένου και μέσα από την χρήση ενός συνόλου σημείων ή συμβόλων (γνωστού και ως σύστημα γραφής). Αποτελεί μια προέκταση της ανθρώπινης γλώσσας στον χώρο και στον χρόνο. Με αυτήν ο άνθρωπος αποτυπώνει τη σκέψη του, την ιδέα του, την εντύπωσή του, την εμπειρία του, την ανάμνησή του, την έκφρασή του, την ματιά του, τους στόχους του και τα όνειρά του.

Αδιαμφισβήτητα η ανακάλυψη της γραφής, δηλαδή της απόδοσης του προφορικού λόγου με γραφικά σύμβολα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτισμική επανάσταση όλων των εποχών.
Η γραφή στο χαρτί ενισχύει τον μηχανισμό της μνήμης και κινητοποιεί τη δημιουργικότητα. Εκπαιδεύει το μυαλό να αναγνωρίζει καλύτερα το δυναμικό της κάθε λέξης και να αποκωδικοποιεί ουσιαστικότερα το βαθύτερο νόημά της. Τα γράμματά και ο τρόπος γραφής των λέξεων αντικατοπτρίζουν τις περισσότερες φορές το κίνητρο αλλά και το συναίσθημα. Οι χειρόγραφες σημειώσεις ενθαρρύνουν την συγκέντρωση δίχως περισπάσεις.

Η γραφή στο χαρτί καθίσταται ακόμα πιο σημαντική σε περιόδους αλλαγών και αντιμετώπισης μεγαλύτερων ή μικρότερων ζητημάτων της ανθρώπινης εμπειρίας. Παρέχει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο αποτύπωσης, επεξεργασίας και κατανόησης των επιπτώσεων τους και δύναται να λειτουργήσει επανορθωτικά. Μέσω της γραφής γίνεται καλύτερη κατανόηση του προβλήματος, ενθαρρύνεται η ανάλυσή του σε επιμέρους τμήματα προς επίλυση, θέτονται μικρότεροι στόχοι και παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες.
Αναγνωρίζουμε την σημαντικότητα της γραφής για τον άνθρωπο και επιθυμούμε να δημιουργούμε υψηλής ποιότητας ημερολόγια και σημειωματάρια.
Βιβλία γραφής που μέσω του σχεδιασμού τους ενθαρρύνουν τις χειρόγραφες σημειώσεις, την καταγραφή σκέψεων και την αποτύπωση εμπειριών, ιδεών και στόχων και αποτελούν ένα κίνητρο έμπνευσης και δημιουργικότητας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!