NOTEPAD ON DESK
6 Ιουνίου, 2023
Διάβασμα, σημειώσεις και φύγαμε

Γνωρίζουμε καλά πως το διάβασμα χρειάζεται επιμονή, προσπάθεια, συγκέντρωση και δύναμη. Ωστόσο τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα εάν μπορέσουμε να κρατήσουμε σωστές και εποικοδομητικές σημειώσεις. Εξάλλου η μάθηση αποτελεί ανάγκη, σε κάθε στάδιο της ζωής μας και είναι απαραίτητη για την απόκτηση γνώσεων, την προσωπική μας εξέλιξη και ανάπτυξη.

Η ικανότητα του διαβάσματος δεν χρειάζεται να είναι έμφυτη. Μπορείς με εύκολο τρόπο να εκπαιδευτείς στις αποτελεσματικές και παραγωγικές σημειώσεις. Ένας οργανωμένος τρόπος γραφής σημειώσεων είναι χρήσιμος για να επιτύχεις τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σου στόχους. Κατά την περίοδο των πανελληνίων, εξεταστικής αλλά και σε κάθε είδους εξετάσεις, που νους και σώμα βρίσκονται σε κατάσταση στρες, η ανάγνωση οργανωμένων σημειώσεων, που περιέχουν την ουσία της γνώσης, σε βοηθούν να επικεντρωθείς στα σημαντικά και να έχεις μια καθαρή εικόνα της ύλης που έχεις καλύψει.

Το μπλοκ σημειώσεων μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις σημειώσεις, να καταγράψεις περιληπτικά έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών και να οργανώσεις το διάβασμά σου. Η καταγραφή των πληροφοριών στο χαρτί είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη μνήμη και βοηθά στην επανάληψη κατά την περίοδο εξετάσεων.

Γνώριζες όμως ότι υπάρχουν μπλοκ σημειώσεων με εργονομικό σχεδιασμό και ειδικά πεδία συμπλήρωσης που μπορούν να κάνουν τις σημειώσεις σου ακόμα πιο εύκολες και αποδοτικές;

Ας δούμε τι είναι τα ημερήσια και εβδομαδιαία μπλοκ σημειώσεων και πως μπορούν να σε βοηθήσουν στο πιο αποδοτικό διάβασμα και στην επιτυχία σου.

pencils on white background
open books

Ημερήσιο Μπλοκ Σημειώσεων

Το ημερήσιο μπλοκ σημειώσεων αποτελείται από σελίδες με διαγράμμιση, πεδίο ημερομηνίας και χώρο για επισήμανση των σημαντικών στο πλάι της σελίδας. Η καθοδηγούμενη σχεδίαση με τα στοχευμένα πεδία γραφής προσφέρει τη βέλτιστη ημερήσια οργάνωση και προτεραιοποίηση. Κατά το ημερήσιο σου διάβασμα κράτησε σημειώσεις στο αριστερό κομμάτι του μπλοκ και παράλληλα συμπλήρωσε στο δεξί κομμάτι, στα πεδία των σημαντικών, λέξεις κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να κατηγοριοποιήσεις τη γνώση. Έτσι όταν ανατρέξεις στις σημειώσεις σου, θα μπορείς να διακρίνεις ποια πληροφορία αναζητάς και τα σημαντικά που χρειάζεται να κρατήσεις στην μνήμη σου.

Εβδομαδιαίο Μπλοκ Σημειώσεων

Το εβδομαδιαίο μπλοκ σημειώσεων αποτελείται από σελίδες με διαγράμμιση με ξεχωριστά πεδία για κάθε μέρα της εβδομάδας, πεδίο ημερομηνίας και πεδία για επισήμανση των στόχων και των σημαντικών της εβδομάδας. Ο τύπος αυτός εβδομαδιαίας επισκόπησης μπορεί να συνεισφέρει στην καλύτερη οργάνωση του διαθέσιμου χρόνου και του όγκου του διαβάσματος, καθώς με μία ματιά μπορείς να διακρίνεις την μελέτη και τις εργασίες της κάθε ημέρας.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του εβδομαδιαίου μπλοκ σημειώσεων είναι τα ειδικά πεδία στη δεξιά πλευρά του χώρου σημειώσεων, τα οποία ξεχωρίζουν τους στόχους και τα σημαντικά. Ως εκ τούτου μπορείς να οργανώσεις την εβδομαδιαία σου μελέτη, να ορίσεις τι θα διαβάσεις την κάθε μέρα και να σημειώσεις ποια είναι τα σημαντικά σημεία sos του διαβάσματός σου. Επίσης μπορείς εύκολα να γράψεις τους στόχους μελέτης σου στο αντίστοιχο πεδίο ώστε να γνωρίζεις ακριβώς ποιος είναι ο σκοπός της ύλης που καλύπτεις.

closed eco-friendly notebooks on a desk

Σου προτείνουμε έναν συνδυασμό και των δύο αυτών σημειωματάριων για να μπορέσεις να συγκεντρώσεις τα σημαντικότερα κομμάτια της ύλης και να τα μοιράσεις στις μέρες της εβδομάδας με αποδοτικό τρόπο. Θυμήσου πως οργανώνοντας το διάβασμά σου, έχεις περισσότερο χρόνο για ξεκούραση. Ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα είναι το κλειδί για τη διαχείριση του στρες και κατά συνέπεια για την καλύτερη απόδοση. Βρες τον τρόπο διαβάσματος που σου ταιριάζει, διάλεξε το κατάλληλο μπλοκ σημειώσεων και δες την απόδοσή σου να βελτιώνεται.

Όποιο τρόπο οργάνωσης και αν επιλέξεις θυμήσου ότι όλοι οι στόχοι είναι επιτεύξιμοι με το κατάλληλο πλάνο!

Από εμάς καλή επιτυχία και θυμηθείτε, ό,τι και αν γίνει, η προσπάθεια και η θέληση μετράει!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!