28 Σεπτεμβρίου, 2023
Journaling – Γράψε για σένα


Η επιστήμη δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταγράφουν τα συναισθήματά και τις σκέψεις τους αισθάνονται καλύτερα από εκείνους που δεν το κάνουν. Η πρακτική του Journaling είναι πλέον γνωστή για τα οφέλη της στη πνευματική και ψυχική υγεία.

Αλλά τι είναι το Journaling;

Είναι η καθημερινή ιεροτελεστία της γραφής και της έκφρασης και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους, του στρες και των αρνητικών σκέψεων. Η καταγραφή της σκέψη μας, λοιπόν με απλό τρόπο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την σωματική και ψυχική ευεξία. Αποτελεί μια μορφή εκφραστικής γραφής καθώς χρησιμοποιεί τις λέξεις ως μέσο αποτύπωσης του εσωτερικού κόσμου και των προσωπικών εμπειριών.

Η εκφραστική γραφή δίνει συχνά διέξοδο σε συναισθήματα ευχάριστα ή δυσάρεστα που δεν καταφέραν να έρθουν στο φως. Μέσα από τη διαδικασία της αποτύπωσής τους μπορούμε να επεξεργαστούμε όσα μας απασχολούν και να τα δούμε ως εξωτερικοί παρατηρητές.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να ενταχθεί σαν ένα καθημερινό τελετουργικό στη ζωή μας, καθώς δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από λίγο χρόνο και ένα ημερολόγιο.

Ένας εύκολος τρόπος να ξεκινήσεις είναι ακολουθώντας τρία απλά βήματα, καθένα εκ των οποίων δεν θα σου πάρει πάνω από πέντε λεπτά στο τέλος της ημέρας.

Γράψε τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων κάθε ημέρα

Αρχίσε εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για όσα έγιναν μέσα στην ημέρα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να καταγράψεις όσα σου προκάλεσαν αίσθημα χαράς, στοργής, ασφάλειας. Αυτή η ρουτίνα βοηθάει στο να επικεντρωνόμαστε στην εκτίμηση των ατόμων και των πραγμάτων που έχουμε ήδη στη ζωή μας. Η ευτυχία προέρχεται από την εκτίμηση όσων έχουμε σε αντίθεση με την επιθυμία όσων έχουν οι γύρω μας.

Η έκταση και το περιεχόμενο αυτών των απαντήσεων μπορεί να ποικίλλουν. Μπορεί να είναι μία λέξη ή μία σελίδα.  Μπορεί να νιώθεις ευγνώμων για κάτι απλό όπως ένα γεύμα, ή για κάτι πιο σύνθετο όπως έναν άνθρωπο, μια δουλειά κλπ.

Μην ξεχνάς πως ακόμα και αν δεν γράψεις στο ημερολόγιό σου στο τέλος της ημέρας μπορείς πάντα να το κάνεις την επόμενη. Ξεκινάς έτσι την ημέρα σου με μία θετική νότα αισιοδοξίας.

Σημείωσε έναν τομέα βελτίωσης

Η πρόοδος είναι απαραίτητη για την ευημερία και την ευτυχία. Εστιάζοντας στο πώς μπορούμε να βελτιωθούμε, γινόμαστε καλύτεροι και ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας. Δεν χρειάζεται σε αυτό το σημείο να αναλωθείς σε μια εκτενή έκθεση για όλα όσα θέλεις να βελτιώσεις. Εστίασε μόνο σε έναν τομέα που επιδιώκεις καλύτερα αποτελέσματα και ανάλυσε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε τα πετύχεις. Στόχος αυτής της πρακτικής, είναι να αποτυπώσουμε γραπτά μία αδυναμία μας με θετικό τρόπο, αντιμετωπίζοντας την διαφορετικά και καταφέρνοντας να  βελτιωθούμε.

Γράψε τρεις στόχους στους οποίους θες να εστιάσεις αύριο

Εστίασε σε 3 απλούς και σύντομους στόχους που έχεις για την επόμενη ημέρα. Αυτή η κίνηση θα θέσει τη μέρα σου σε μια τροχιά επιτυχίας. Μην αναλωθείς σε λεπτομέρειες – χρειάζεσαι απλά ένα γενικό οδηγό. Μπορείς να σημειώσεις τους στόχους κατευθείαν στην επόμενη σελίδα του ημερολογίου σου, μένοντας προσηλωμένη σε όσα θες να πετύχεις.

Το ημερολόγιό σου μπορεί να είναι ένας χώρος για πολλά παραπάνω από όσα πιστεύεις. Αφιερώνοντας μόνο πέντε λεπτά για γράψιμο στο τέλος της ημέρας μπορείς να πετύχεις την αλλαγή που θές στην καθημερινότητά σου!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία, θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και τις επανειλημμένες επισκέψεις. Κάνοντας κλικ στο "ΑΠΟΔΟΧΗ", αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!