Σχεδίασε την πόλη σου

Πού αρχίζουν οι πόλεις;

Εκεί που ξεκινάνε οι ιδέες.

Σού έχει τύχει να πας ταξίδι κάπου και να σου κοπεί η ανάσα στα σοκάκια μιας πόλης; Να δεις τους τρούλους ενός ναού να ξεπροβάλλουν στο βάθος του δρόμου και να αισθανθείς δέος; Να απολαύσεις την αρμονία ενός αστικού τοπίου από ψηλά;

Κάθε εντυπωσιακό κτίριο σε μια πόλη ξεκίνησε από την σκέψη ενός ανθρώπου. Από την πρώτη του απόπειρα να το αποτυπώσει κάπου, κάπως. Οι αρχιτέκτονες που διαμόρφωσαν την αστική αισθητική από την Αναγέννηση ως σήμερα ήταν τολμηροί άνθρωποι με καλλιτεχνικές ανησυχίες, πρακτικό πνεύμα, περιέργεια να παρατηρούν τα σχήματα γύρω τους και την τόλμη να επικοινωνούν τις ιδέες τους.

Για να αποδώσουν το όραμα τους σε μεγαλύτερη κλίμακα σχεδίαζαν στην άμμο, στο χώμα  και στη συνέχεια σε ύφασμα ή χαρτί. Τέτοια σχέδια κέρδιζαν τις χορηγίες για την ανέγερση καθεδρικών ναών στην κεντρική Ευρώπη ή των pallazo στην Ιταλία. Όλοι οι αρχιτέκτονες όμως σχεδίαζαν την πρώτη, αυθόρμητη ιδέα στα προσωπικά τους σημειωματάρια, από χαρτί ή ύφασμα. Σε πολλά από αυτά τα πρόχειρα σκίτσα ή περιγράμματα βλέπουμε την γέννηση ενός μεγαλύτερου έργου.

Σήμερα, που τα πάντα δημιουργούνται με ακρίβεια στον υπολογιστή, που καταγράφεται η πρώτη ορμητική σκέψη;

Αν σχεδιάζεις σου έχει συμβεί η έμπνευση να έρθει ξαφνικά, στο μετρό, την ώρα του μαθήματος ή – φυσικά – σε ένα ταξίδι, ανάμεσα σε καινούρια ερεθίσματα. Στη Write your Future, δημιουργήσαμε ένα σημειωματάριο που θα σε βοηθήσει να σχεδιάζεις απερίσπαστα ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το σημειωματάριο Dotted είναι ελαφρύ, εύκαμπτο και περιλαμβάνει πλέγμα σχεδιασμού από κουκκίδες που σε βοηθούν να αποτυπώνεις καλύτερα τις διαστάσεις, υπολογίζοντας ασφαλέστερα αποστάσεις και αναλογίες. To αχνό τους χρώμα δεν είναι διακριτό στο γύρισμα των σελίδων, επιτρέποντας μια γρήγορη επισκόπηση του τελικού σχεδίου στο ξεφύλλισμα. Ο σχεδιασμός των σελίδων είναι πρακτικός, με την διάταξη και την πυκνότητα των κουκκίδων να μην αλλάζουν σε κάθετη και σε οριζόντια φορά, επιτρέποντας περιστροφή 360 μοιρών και ευελιξία στο σχεδιασμό όπου και αν βρίσκεσαι. Έτσι μπορείς να αιχμαλωτίσεις γρήγορα την ιδέα σου στο χαρτί και να την δουλέψεις αργότερα.

Αν είσαι μαθητής που φιλοδοξεί να μπει σε κάποια σχολή αρχιτεκτονικής ή γραφιστικής, φοιτάς ήδη ή εργάζεσαι σε αυτό το αντικείμενα, γνωρίζεις πως η εύκολη χρήση του μέσου που χρησιμοποιείς, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση σου όσο εξασκείσαι, άρα και το τελικό αποτέλεσμα. Οι κουκκίδες του Dotted σε καθοδηγούν στην σχεδίαση δίνοντας σου μεγαλύτερο έλεγχο στο περίγραμμα και διευκολύνοντας τις διορθώσεις.

Το να διατηρείς ένα σημειωματάριο, σε βοηθάει πέρα από την εξάσκηση να έχεις εύκολη πρόσβαση στο προσωπικό σου, χειροποίητο αρχείο. Η παρακολούθηση των έργων που έχεις ολοκληρώσει, συμβάλλει στην προσωπική ικανοποίηση και αυτοβελτίωση. Μέσα από την παρατήρηση των σχεδίων σου θα καταλάβεις τα δυνατά και αδύναμα σημεία σου, πετυχαίνοντας ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μέλλον.

Σήμερα λοιπόν που είναι η παγκόσμια μέρα Αρχιτεκτονικής αποφάσισε να δεις την πόλη σου με άλλο μάτι. Εξοπλίσου με χαρτί και μολύβι και περιηγήσου στους δρόμους της. Βρες αυτό το κτίριο που συνήθως λατρεύεις να παρατηρείς και φτιάξε το δικό σου «σκονάκι»! Άσε την έμπνευση και τις ιδέες σου να περάσουν στο χαρτί και σχεδίασε την πόλη σου!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία, θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και τις επανειλημμένες επισκέψεις. Κάνοντας κλικ στο "ΑΠΟΔΟΧΗ", αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!