19 Μαΐου, 2022
Η δημιουργικότητα είναι ζωή

Η δημιουργικότητα είναι ζωή και η ζωή είναι η δική μας δημιουργία! Η δημιουργικότητα βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε νου, σε κάθε χαρακτήρα. Δεν έχει όρια, δεν έχει διακρίσεις ούτε ηλικίες. Η δημιουργικότητα δεν απαιτεί γνώσεις. Χρειάζεται μόνο το ενδιαφέρον μας, την φαντασία μας και λίγη καλή διάθεση. Αναμένει την κατάλληλη στιγμή, το έναυσμα για να εκφραστεί, να βγει στην επιφάνεια και να μας γεμίσει με όρεξη για δράση.

 

 

 

Τόσο απλά μπορούμε όλοι να είμαστε δημιουργικοί!

Η δημιουργικότητα έχει πολλές μορφές και μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, με μια σκέψη, με τη ζωγραφική, με μια κατασκευή, με κάθε είδους χειροτεχνία, με την μαγειρική, με την γραφή, με κάθε μορφής τέχνη αλλά και με κάθε τι πιο απλό, πιο καθημερινό. Δημιουργικός είναι ο άνθρωπος που βρίσκει έμπνευση, που αποζητά να πράξει για κάτι νέο, ο άνθρωπος που γεννάει μια ιδέα. Εξίσου δημιουργικός είναι ο άνθρωπος που απλά εμπνέεται μέσω της αυθόρμητης χειρωνακτικής δημιουργίας και ακολουθεί το ένστικτο των χεριών του.

Ο αυθορμητισμός

Η δημιουργικότητά μας περιμένει από εμάς τον αυθορμητισμό μας. Στην συνέχεια θα πολλαπλασιαστεί και θα γεννήσει και άλλες ιδέες. Όσο τροφοδοτούμε την δημιουργικότητά μας με εικόνες, όσο εξασκούμε την πρόσληψη ερεθισμάτων, όσο είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, όσο αναζητούμε την έμπνευση, τόσο ομορφαίνουμε τη ζωή μας. Κάθε τι απλό που κάνουμε στην καθημερινότητά μας με ζέση, όπως για παράδειγμα ένα μικρό γεύμα, μπορεί να είναι δημιουργικό, αρκεί να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, να μας ευχαριστεί, να μας γεμίζει. Επιπλέον όσο κρατάμε την έμπνευσή μας σε επαγρύπνηση, όσο κρατάμε το νου μας ενεργό, τόσο περισσότερο αντλούμε ιδέες για τα επόμενα δημιουργήματά μας.

Γράφοντας εξελίσσω την δημιουργικότητά μου

Η καταγραφή αυτών των δημιουργημάτων αποτελεί την κινητήρια δύναμή μας. Η γραφή μας βοηθάει να καλλιεργήσουμε την δημιουργικότητά μας. Μέσω της αποτύπωσης της διαδικασίας μιας χειροτεχνίας, απολαμβάνουμε την πράξη μας με μεγαλύτερη συνείδηση ενώ παράλληλα κρατάμε καλά φυλαγμένες όλες τις λεπτομέρειες της δημιουργίας μας. Έτσι μπορούμε και να επαναλάβουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και να φτιάξουμε ξανά ό,τι όμορφο δημιουργήσαμε, όπως ένα πήλινο βαζάκι. Μπορούμε να επιστρέψουμε στις σημειώσεις μας εξελίσσοντας το δημιούργημά μας στην επόμενη εκδοχή του. Οι καλές σημειώσεις μας αποτελούν πάντα πηγή ανασύνθεσης και έχουν τη δυνατότητα να μας παρακινήσουν στον σχεδιασμό νέων δημιουργιών. Εξάλλου η ανάπτυξη της δημιουργικότητάς μας στηρίζεται στην συσχέτιση ήδη υπαρχουσών ιδεών, σκέψεων, δεδομένων.

Οι πιο ωραίες μας ιδέες πάντα ξεκινάνε γράφοντας!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!