24 Ιανουαρίου, 2024
Επαναπροσδιορίζοντας τον χειμώνα

Το κρύο μας έχει βρει για τα καλά, οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα πρώτα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους και ο καιρός μοιάζει περισσότερο σαν κάτι που πρέπει να υπομείνουμε παρά σαν κάτι που μπορούμε να απολαύσουμε. Για αυτό μαζέψαμε κάποιες ιδέες ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τον χειμώνα και να αναδείξουμε τα θετικά του:

Το Hygge μπορεί να βοηθήσει: Στη Δανία το χειμώνα, έχουν μόνο περίπου επτά ώρες ήλιου την ημέρα. Κι όμως, οι Δανοί θεωρούνται από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο. Γιατί; Εν μέρει, γιατί ενστερνίζονται τη δανική έννοια του «hygge», (προφέρεται hyoo guh), η οποία εστιάζει στη θαλπωρή, τη ζεστασιά, τη συντροφικότητα και την ευγνωμοσύνη. Δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι με ζεστές κουβέρτες, κεριά και ζεστά ροφήματα. Αφοσιωθείτε σε οτιδήποτε σας αρέσει να κάνετε στο σπίτι, είτε αυτό είναι το μαγείρεμα, το διάβασμα, το κουλούριασμα δίπλα στη φωτιά κ.λπ. Οτιδήποτε μπορεί να σας βοηθήσει να μετατοπίσετε την εστίασή σας από την θλίψη του χειμώνα στην άνεση του εσωτερικού σας περιβάλλοντος.

 

Εξάσκηση της ενσυνειδητότητας: Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας βοηθάει να αποδεχτούμε και να εκτιμήσουμε την παρούσα στιγμή. Αυτό περιλαμβάνει την αποδοχή του χειμώνα, ανεξάρτητα από το πόσο θέλουμε να περάσουν γρήγορα οι κρύοι μήνες και να μεταβούμε απευθείας στην άνοιξη. Μια πρακτική ενσυνειδητότητας, όπως η γραφή στο ημερολόγιό μας, μπορεί να μας βοηθήσει να αποδεχθούμε την εμπειρία του χειμώνα με πιο ήρεμο και ευγνώμονα τρόπο.

 

Επαναπλαισιώστε τον χειμώνα: Η ψυχολογία μας διδάσκει ότι μπορούμε πραγματικά να αναδομήσουμε τις σκέψεις μας. Αντικαθιστώντας τις αρνητικές σκέψεις για τον χειμώνα με πιο θετικές και ρεαλιστικές, μπορούμε κυριολεκτικά να εκπαιδεύσουμε ξανά τον εγκέφαλό μας για το πως βλέπουμε τον χειμώνα. Αντί να σκέφτεστε το κρύο, εστιάστε σε αυτό που σας αρέσει την εποχή, όπως για παράδειγμα ο πιο αργός ρυθμός, η μοναδική ομορφιά της φύσης, η χειμερινή σας γκαρνταρόμπα ή δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε μόνο τους πιο κρύους μήνες, όπως σκι. Καλλιεργήστε μια συνήθεια ευγνωμοσύνης εστιάζοντας σε πράγματα που εκτιμάτε για τον χειμώνα. Η γραφή στο σημειωματάριό σας μπορεί να σας υπενθυμίσει τα θετικά.

 

 

Μείνετε συνδεδεμένοι: Αντιμετωπίστε τα συναισθήματα απομόνωσης παραμένοντας συνδεδεμένοι με φίλους και οικογένεια. Σχεδιάστε μαζί δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Οι βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών, οι μαραθώνιοι ταινιών ή η ανάγνωση βιβλίων είναι μερικές ιδέες που μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά τους πιο κρύους μήνες.

 

Θέστε χειμερινούς στόχους: Με περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και πιο αργό ρυθμό ζωής, σας δίνεται η ευκαιρία να εστιάσετε σε προσωπικούς στόχους, όπως η εκμάθηση ενός νέου χόμπι, η ανάγνωση περισσότερων βιβλίων ή η εξάσκηση μιας νέας δεξιότητας. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση σκοπού και ολοκλήρωσης κατά τους χειμερινούς μήνες. Το σημειωματάριο #dailyoverview ενισχύει την στοχοθεσία, την παραγωγικότητα και την καθημερινή παρακολούθηση της προόδου και βοηθάει σε οτιδήποτε θέλετε να επιτύχετε.

 

Στο τέλος της ημέρας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι εντάξει να αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που φέρνει ο χειμώνας, ενώ αναζητάμε τρόπους να βρούμε χαρά και πληρότητα κατά τη διάρκειά του. Ο χειμώνας είναι πράγματι απαιτητικός, αλλά η επαναδιατύπωση των σκέψεών μας γι' αυτόν μπορεί να μας βοηθήσει να τον αγκαλιάσουμε πιο θετικά και να ζήσουμε στο παρόν.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!