26 Ιουνίου, 2024
Είσαι Solo Traveler; 5 Αντικείμενα που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις!

Το να ταξιδεύει κανείς μόνος του αποτελεί μια εμπειρία ζωής και αυτό γιατί όχι μόνο εξερευνεί με το δικό του τρόπο τον εκάστοτε προορισμό, αλλά επιπλέον γιατί  έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Ωστόσο σημαντικό μέρος του ταξιδιού είναι η προετοιμασία του, αφού μια σωστή προετοιμασία μπορεί να διασφαλίσει ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι. Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε βασικά αντικείμενα που ένας solo traveler πρέπει να έχει μαζί του είτε ταξιδεύει μόνος του για πρώτη φορά, είτε όχι.

 

Smartphone με εγκατεστημένες κάποιες βασικές εφαρμογές.

Πλέον στις μέρες μας τα smartphone που χρησιμοποιούμε είναι προέκταση των χεριών μας, των αναγκών και των επιθυμιών μας. Με ένα τόσο μικρό τεχνολογικό μέσο μπορεί κανείς να πλοηγηθεί εύκολα και γρήγορα σε μια ξένη πόλη (Google Maps), να επικοινωνήσει με φίλους και γνωστούς (Messenger, Viber, κ.α.), αλλά και να αλληλοεπιδράσει με άτομα που δεν μιλάνε καν την ίδια γλώσσα (Google Translate). Επιπλέον, εφαρμογές όπως η Uber και η Bounce εγγυόνται την ασφαλή μετακίνηση του ατόμου και φύλαξη των αποσκευών του αντίστοιχα.

Power bank

Σε ένα ταξίδι ιδίως όταν πρόκειται για ταξίδι στο εξωτερικό η χρήση του smartphone φτάνει το μέγιστο δυνατό ποσοστό με αποτέλεσμα να εξαντλείται η μπαταρία του κινητού. Ένα power bank σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναγκαίο και σωτήριο ειδικά σε χώρες που έχουν διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών πριζών (π.χ. Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Σακίδιο πλάτης

Συνήθως σε ένα ταξίδι όλη η μέρα αφιερώνεται στην εξερεύνηση του προορισμού μη καθιστώντας δυνατό στο άτομο να επιστρέψει στο κατάλυμα του μέσα στη μέρα. Γι΄ αυτό το λόγο ένα άνετο σακίδιο πλάτης μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ βοηθητικό αξεσουάρ περιλαμβάνοντας τα κυρίως απαραίτητα όπως ένα μπουκαλάκι νερό, αλοιφές για τσιμπήματα, ομπρέλα κ.ά.. Επίσης καλό είναι να προτιμηθούν σακίδια πλάτης από αδιάβροχο υλικό ώστε να προστατεύονται τα αντικείμενα από τις απρόσμενες καιρικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει ο ταξιδιώτης.

 

Μπουκαλάκια ταξιδιού

Η αγορά και η χρήση μικρών μπουκαλιών ταξιδιών μετρά πολλά θετικά επιχειρήματα μεταξύ άλλων η εξοικονόμηση χώρου στις βαλίτσες ή στο σακίδιο πλάτης, η εξοικονόμηση χρημάτων και η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στον πλανήτη. Προετοιμάζοντας πριν την αναχώρηση τα απαραίτητα υγρά που θα χρειαστεί κανείς κυρίως για την  υγιεινή του, δεν θα χρειαστεί να μπει στη διαδικασία αγοράς αυτών φτάνοντας στο προορισμό του. Μάλιστα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη σημαντικότητα τους όταν το ταξίδι έχει προγραμματιστεί να γίνει αεροπορικώς όπου τις περισσότερες φορές η ποσότητα των υγρών όχι μόνο είναι περιορισμένη αλλά και τα δοχεία αυτών πρέπει να συμμορφώνονται σύμφωνα με τις Απαιτήσεις Ασφάλειας της Ε.Ε.. Τέλος, τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια είναι επαναχρησιμοποιούμενα μειώνοντας σε κάποιο βαθμό την χρήση του πλαστικού.

Σημειωματάριο Ταξιδιού

Ένα σημειωματάριο ταξιδιού με το πρόγραμμα του ταξιδιού και τις απαραίτητες πληροφορίες (π.χ. ώρες λειτουργίας μουσείων) συμβάλλει στη καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του χρόνου, ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι περιορισμένος.

Το ταξίδι ωστόσο είναι ένα σύνολο εικόνων και  εμπειριών . Όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννιούνται μπορούν να καταγραφούν σε ένα ημερολόγιο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στα ταξίδια δημιουργώντας έτσι και ένα προσωπικό αναμνηστικό.

Το ταξιδιωτικό σημειωματάριο Eco Traveler αποτελείται από σελίδες προετοιμασίας αλλά και κενές σελίδες λειτουργώντας άλλοτε ως υπενθύμιση και άλλοτε ως χώρος έκφρασης. Επίσης, διαθέτει φάκελο εγγράφων όπου εύκολα και απλά μπορούν να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. ταυτότητα, κάρτα υγείας, κ.ά.). Πέρα από αυτά όμως αν ποτέ κανείς βρεθεί σε έκτακτη ανάγκη, όλοι οι τηλεφωνικοί  αριθμοί της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των ασθενοφόρων έχουν καταγραφεί στις πρώτες σελίδες αυτού του ταξιδιωτικού σημειωματάριου. Τέλος, καθώς το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα που αφήνει ο καθένας στον πλανήτη είναι καίριας σημασίας, το σημειωματάριο Eco Traveler είναι Εco Friendly!

Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα το οποίο είναι αυτό της προετοιμασίας. Έχοντας κάποιος στην κατοχή του αυτά τα πέντε βασικά αντικείμενα εξασφαλίζει τη βέλτιστη solo ταξιδιωτική εμπειρία της ελευθερίας και της αυτοανακάλυψης.

Λοιπόν, εσείς είστε έτοιμοι για το επόμενο solo ταξίδι σας;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!