4 Αυγούστου, 2021
Ας οργανωθούμε τον Σεπτέμβριο

Κάθε Σεπτέμβριος αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς την έναρξη της χρονιάς. Παρά το ότι η χρονολογία δεν αλλάζει, οι περισσότεροι αισθανόμαστε πως η χρονιά ξεκινάει τώρα.

Μερικές φορές μας καταλαμβάνει ένα άγχος για όσα πράγματα έχουμε να διευθετήσουμε, επιστρέφοντας από τις διακοπές.

Εκκρεμότητες που είχαμε αφήσει πίσω μας φεύγοντας, τώρα βρίσκονται μπροστά μας και μας περιμένουν να τις εκπληρώσουμε.

Επιπλέον κάθε Σεπτέμβριο έχουμε την τάση να δημιουργούμε πλάνα, σχέδια και στόχους για όλη τη χρονιά. Μερικές φορές ξεκινάμε νέες δραστηριότητες, κανονίζουμε το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα και σταδιακά, με αρκετό κόπο προσπαθούμε να μπούμε σε μια ροή εξοικείωσης με την καθημερινότητα ξανά.
Κάτι που φυσικά μας δυσαρεστεί. Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολο και άχαρο.

Αρχικά μπορούμε να διαιρέσουμε τις δουλειές μας σε επιμέρους μικρότερες εργασίες και να προχωράμε λίγα βήματα κάθε φορά. Σκεπτόμενοι πάντα τον εαυτό μας, καλό θα είναι να σεβόμαστε την αντοχή και την δύναμή μας.

Γράφοντας στο ημερολόγιό μας τις εργασίες μας για κάθε μέρα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μηνιαίο πλάνο με όσα έχουμε στο νου μας, ώστε αφενός μεν να απελευθερώσουμε το μυαλό μας από το βάρος των εκκρεμοτήτων, αφετέρου δε να προγραμματίσουμε τις ημέρες μας κατά το καλύτερο δυνατό. Προτιμούμε να κρατάμε ισορροπία στο πρόγραμμά μας.

Αντίστοιχα, μπορούμε να σημειώσουμε, στο σημειωματάριο μας, μια λίστα όλων όσων έχουμε προς διευθέτηση και ολοκλήρωση. Όμως δεν θα πρέπει μια τέτοια λίστα να λειτουργεί επιβαρυντικά για εμάς, αλλά να μας ενισχύει και να οριοθετεί την προσπάθειά μας.

Μικρά βήματα προσωπικής παρότρυνσης και ενθάρρυνσης, θα μας δώσουν το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε μια όμορφη χρονιά με έναν γλυκό Σεπτέμβριο.

Εξάλλου ο Σεπτέμβριος είναι ένας ωραίος μήνας, με αρκετό φως και αισιοδοξία που αποπνέει έμπνευση!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία, θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και τις επανειλημμένες επισκέψεις. Κάνοντας κλικ στο "ΑΠΟΔΟΧΗ", αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!