pink_flowers_in_vases
20 Μαρτίου, 2023
Η άνοιξη μας μαθαίνει

Η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης, της ανανέωσης και της επανεκκίνησης. Η φύση ξυπνά και αρχίζει να ανθίζει ξανά. Ο κόσμος μοιάζει να ζωντανεύει με ζωηρά χρώματα και γλυκά αρώματα. Αναδύεται η ελπίδα, η αισιοδοξία και μια αίσθηση πως όλα είναι δυνατά. Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, ας δούμε πόσα μπορούμε να μάθουμε από αυτήν.

Μια νέα αρχή είναι πάντα εφικτή

Κάθε χρόνο, πιστά, ανελλιπώς και πάντα, η φύση ξεκινά από την αρχή. Νέα φύλλα, νέα άνθη, δίνουν ενέργεια στη νέα ζωή. Η αναγέννηση αυτή μας θυμίζει πως μπορούμε πάντα να ξεκινήσουμε από την αρχή, όσες φορές χρειαστεί. Εμπιστεύσου την άνοιξη που σε καθοδηγεί και σε παρακινεί να αφήσεις πίσω πράγματα, συνήθειες, πιστεύω που δεν σε εξυπηρετούν πλέον. Συγχωρώντας λάθη του παρελθόντος, απομακρύνοντας αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, βρίσκεις απελευθέρωση. Σταμάτησε ό,τι σε εμποδίζει να αναπτυχθείς και δημιούργησε τον δρόμο προς την πλήρη άνθισή σου. Κάνε πράγματα που αγαπάς και αγκάλιασε την ομορφιά της ζωής με έναν βαθύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο.

Οι ήχοι των πουλιών σε ωθούν να τραγουδήσεις

Μετά τον χειμώνα τα πουλιά επιστρέφουν και κοσμούν τις μέρες μας με τα τραγούδια τους. Καθώς περνούν τη μέρα τους, τα πουλιά κελαηδούν και τραγουδούν, σαν τα πιο χαρούμενα ζώα, ανεξάρτητα από την περίσταση. Μαθαίνοντας από το κελάϊδισμα αυτό, προσπάθησε να υιοθετήσεις, όσο και όπου μπορείς, μια ψύχραιμη και θετική οπτική. Οι συνθήκες της ζωής, τα γεγονότα και οι περιστάσεις δεν είναι ιδανικές. Η ζωή δεν μπορεί να είναι τέλεια. Ωστόσο μια χαρούμενη προσέγγιση κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Τραγούδησε κάθε μέρα το τραγούδι της ψυχής σου και να θυμάσαι: Ένα πουλί δεν τραγουδάει γιατί έχει απάντηση, τραγουδάει γιατί έχει τραγούδι (Μάγια Αγγέλου).

plant_on_hand
botanical_daily_diary_2023

Τα ανθισμένα λουλούδια σου μαθαίνουν να ανοίγεσαι

Δες πως τα λουλούδια ανθίζουν και σταδιακά εμφανίζονται παντού, ακόμα και σε δύσκολα σημεία. Βρίσκουν τρόπο να υπάρξουν και να ευδοκιμήσουν. Πράξε και εσύ το ίδιο. Επικοινώνησε με τόλμη και αυθεντικότητα, πίστεψε στον εαυτό σου, στις σκέψεις σου, στις ιδέες σου και εκφράσου. Πάρε το σημειωματάριο σου και γράψε ελεύθερα, κάθε σκέψη και μια σημείωση. Διεκδίκησε όσα πιστεύεις, όσα πρεσβεύεις, όσα εκτιμάς και όσα επιθυμείς. Όταν εκφραζόμαστε καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε. Όταν καταλάβουμε ποιοι είμαστε, μπορούμε να ανοιχτούμε, να συνδεθούμε με τους άλλους, να βρούμε κοινά σημεία και να συμπορευτούμε.

Τα νεαρά φύλλα σου δείχνουν την υγιή παραγωγικότητα

Όσο τα λουλούδια ανθίζουν και οι καρποί σχηματίζονται, τα φύλλα αναπτύσσονται και μεγαλώνουν. Στρέφονται προς τον ήλιο και δίνουν τροφή στο φυτό, στο δέντρο. Τα φύλλα γνωρίζουν καλά πως πρέπει να παραμείνουν όλο το καλοκαίρι δυνατά και υγιή, ώστε να ευδοκιμήσει το φυτό. Όπως αυτά τα φύλλα, μάθε και εσύ την υγιή, ώριμη και σοφή παραγωγικότητα. Φρόντισε τον μελλοντικό σου εαυτό, κάνοντας τα απαραίτητα. Οι αυξημένες ώρες εργασίας, η συνεχής πίεση, οι διαρκώς υψηλότεροι στόχοι, σε απορροφούν και σε οδηγούν σε πνευματική και ψυχική εξάντληση. Η παραγωγικότητά σου χρειάζεται να εξυπηρετεί την ευημερία του νου και να προνοεί για την ψυχική σου υγεία, τώρα αλλά και στο μέλλον. Το προσωπικό σου ημερολόγιο σε βοηθά σε αυτό το δρόμο της ισορροπίας.

 

Το φως του ήλιου σου μαθαίνει την φροντίδα

Η άνοιξη είναι μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη μεταμόρφωση και την ανάπτυξη. Αποτελεί μια υπενθύμιση της σημασίας της προσωπικής σου φροντίδας που θα σε οδηγήσει στην ανάπτυξη. Όπως τα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου, το νερό και τα θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν, έτσι και εσύ πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου και να του παρέχεις την υποστήριξη που χρειάζεται, για να ευδοκιμήσει. Αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα στο #journaling σημειωματάριο σου, για τη πνευματική σου ηρεμία και υγεία. Η διαδικασία της γραφής σου αποκαλύπτει νέες πτυχές.

Σπείρε τώρα τους καρπούς που θέλεις να θερίσεις μετά

Το σπουδαιότερο μάθημα της άνοιξης είναι η ήρεμη δύναμη. Η φύση αναπτύσσεται διαρκώς, ακόμα και όταν εμείς πιστεύουμε πως είναι ανενεργή. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους κάνει τον κύκλο της, ήρεμα και καρτερικά, φροντίζοντας πρωτύτερα για την επικείμενη αναγέννησή της. Πράξε και εσύ ομοίως. Θέσε σήμερα τα θεμέλια της ζωής που επιθυμείς. Γράψε για εσένα και τον μελλοντικό σου εαυτό στο σημειωματάριο σου. Σχημάτισε σήμερα τον δρόμο στον οποίο θέλεις να βαδίσεις και ακολούθησε την διαδρομή που εσύ έχεις δημιουργήσει.

Εμείς σου προτείνουμε…

#writeyourfuture

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!