ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER
Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & μάθετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

    Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

    Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

      /  Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

    Όροι Χρήσης

    1. Οι Όροι Χρήσης (εφεξής οι «Όροι Χρήσης») εφαρμόζονται στο διαδικτυακό κατάστημα https://writeyourfuture.gr (εφεξής το «Ηλεκτρονικό Κατάστημα» ή «E-shop»), το οποίο διαχειρίζεται και διατηρεί η ελληνική εταιρεία με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» και διακριτικό τίτλο «ADBOOK», η οποία εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, επί της οδού Θέμιδος αρ. 14, ΤΚ 17563, με ΑΦΜ 998726053 ΔΟΥ Γλυφάδας και αριθμ. ΓΕΜΗ 007196001000 με αριθμ. τηλεφωνικής επικοινωνίας 2109815646, Φαξ 2109851372 και e-mail info@writeyourfuture.gr (εφεξής η «Εταιρεία»).
    2. Προκειμένου να προβεί σε αγορά προϊόντων μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, ο εκάστοτε πελάτης (εφεξής ο «Πελάτης») μπορεί να εγγραφεί στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα. Για την εγγραφή, απαιτείται όνομα χρήστη ή/και διεύθυνση e-mail, στην οποία αποστέλλεται ο κωδικός πρόσβασης του Πελάτη. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, ο Πελάτης μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή παραγγελίας.
    3. Τα προϊόντα που πωλούνται μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος προορίζονται αποκλειστικά για αγορά από τον Πελάτη και όχι για μεταπώληση. Με την αγορά των προϊόντων από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα, ο Πελάτης αποδέχεται τους παρόντες Όρους Χρήσης, οι οποίοι μπορούν να αποθηκευτούν και/ή να εκτυπωθούν από την ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Η Εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τροποποιήσει τους παρόντες Όρους Χρήσης ανά πάσα στιγμή κατ’επιλογή της ή εξαιτίας αλλαγών στην ισχύουσα νομοθεσία και οι τροποποιημένοι Όροι Χρήσης θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Καταστήματος σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οι νέοι Όροι Χρήσης θα εφαρμόζονται από την ημερομηνία δημοσίευσής τους στην επίσημη ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Καταστήματος αλλά σε κάθε περίπτωση για τον Πελάτη θα ισχύουν οι όροι που είναι αναρτημένοι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της παραγγελίας του.
    4. Το Ηλεκτρονικό Κατάστημα προσφέρει προς πώληση αποκλειστικά επώνυμα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Το Ηλεκτρονικό Κατάστημα δεν προσφέρει προς πώληση μεταχειρισμένα ή ελαττωματικά προϊόντα. Τα προϊόντα που πωλούνται από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα περιγράφονται κατά το μέτρο του δυνατού πιο αναλυτικά και με ακρίβεια όσον αφορά, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, στο χρώμα, στην ποιότητα, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στο μέγεθος, κ.ο.κ., ώστε να ενημερώνεται ο Πελάτης με ευκρινή και κατανοητό τρόπο πριν από την κατάρτιση της σύμβασης πώλησης. Ο Πελάτης οφείλει να ελέγξει κάθε σχετικό χαρακτηριστικό, πριν από την υποβολή της παραγγελίας του, ούτως ώστε να μη διατηρεί καμία αμφιβολία για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των παραγγελλομένων προϊόντων. Η Εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη σε περίπτωση που ο Πελάτης παρέλειψε να ενημερωθεί επαρκώς για τα ανωτέρω. Η Εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να διακόψει ανά πάσα στιγμή και απροειδοποίητα μέρος ή το σύνολο των πωλούμενων προϊόντων του Ηλεκτρονικού Καταστήματος.
    5. Ο Πελάτης ενημερώνεται για τη συνολική τιμή των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και κάθε άλλου τέλους και φόρου, και των εξόδων αποστολής για την παράδοση των προϊόντων που αγοράζει. Οι τιμές των προϊόντων, πριν από την αγορά τους, μπορούν να αλλάξουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του Πελάτη. Ο Πελάτης αγοράζει τα προϊόντα στην τιμή που ισχύει κατά το χρόνο της αγοράς και οι τιμές των προϊόντων αναφέρονται σε Ευρώ.
    6. Ο Πελάτης επιλέγει τα προϊόντα που επιθυμεί να αγοράσει και τα τοποθετεί στο «Καλάθι Αγορών» κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Το Καλάθι μου», το οποίο ευρίσκεται στο πάνω δεξί μέρος της ιστοσελίδας. Ο Πελάτης μπορεί να αφαιρέσει οποιοδήποτε προϊόν πατώντας το εικονίδιο «Χ» ή «Διαγραφή» πριν από την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Η παραγγελία ολοκληρώνεται μόλις ο Πελάτης επιλέξει το εικονίδιο «Ολοκλήρωση της παραγγελίας».
    7. Πριν από την αποστολή της παραγγελίας, ο Πελάτης θα καταγράψει τα προσωπικά του στοιχεία (Για φυσικό πρόσωπο: Όνομα, Επίθετο, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση e-mail και ΑΦΜ, στην περίπτωση εκδόσεως τιμολογίου, και Για νομικό πρόσωπο: Επωνυμία, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση e-mail και ΑΦΜ), θα καταγράψει και θα επιλέξει τη διεύθυνση τιμολόγησης και αποστολής των προϊόντων (Χώρα, Περιφέρεια, πόλη/κωμόπολη, οδό και αριθμό, ΤΚ), θα πρέπει να διαβάσει τους Όρους Χρήσης και να κάνει κλικ στο εικονίδιο «Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου» πριν από την πληρωμή και αποστολή της παραγγελίας. Οι πληροφορίες του Πελάτη παραμένουν απολύτως εμπιστευτικές.
    8. Η ολοκλήρωση της αγοράς γίνεται με την πληρωμή των προϊόντων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Αποστολή της παραγγελίας».
    9. Μετά την επιτυχή πληρωμή των προϊόντων, ο Πελάτης θα λάβει επιβεβαίωση της παραγγελίας του με την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει. Ο Πελάτης μπορεί να αποθηκεύσει ή/και να εκτυπώσει την παραγγελία του κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Οι Παραγγελίες μου».
    10. Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας και σε κάθε περίπτωση πριν από την αποστολή των προϊόντων, ο Πελάτης μπορεί να τροποποιήσει ή να ακυρώσει την παραγγελία του με γραπτή επικοινωνία στη διεύθυνση e-mail info@writeyourfuture.gr καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09.00 – 17.00.
    11. Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή των προϊόντων γίνεται με τη χρήση ενός από τους ακόλουθους τρόπους, οι οποίοι αναφέρονται και στο έντυπο της παραγγελίας πριν από την αποστολή της:
      • Με αντικαταβολή (πληρωμή με μετρητά κατά την παραλαβή της παραγγελίας). Αυτός ο τρόπος πληρωμής επιβαρύνεται με κόστος τρία ευρώ και δέκα λεπτά (3,10€).
      • Πληρωμή ηλεκτρονικά με κάρτα πιστωτική/χρεωστική (VISA, MAESTRO, MASTERCARD). Επιλέγοντας πληρωμή ηλεκτρονικά με κάρτα πιστωτική/χρεωστική, ο Πελάτης μεταφέρεται σε ασφαλές περιβάλλον πληρωμών EUROBANK.
    12. Αποστολή και παράδοση προϊόντων: Τα προϊόντα παραδίδονται μόνο στην Ελλάδα μέσω Γενικής Ταχυδρομικής. Η αποστολή των παραγγελθέντων προϊόντων γίνεται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες από την παραλαβή της παραγγελίας του Πελάτη. Δεν πραγματοποιούνται αποστολές το Σάββατο, ενώ Κυριακές και αργίες δεν πραγματοποιούνται αποστολές / διεκπεραιώσεις και παραδόσεις παραγγελιών.
      ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
      Εντός Αττικής & Χερσαίοι Προορισμοί 1-3 2,50€ 3,10€
      Νησιωτικοί Προορισμοί 2-4 2,50€ 3,10€
      Δυσπρόσιτες Περιοχές 2-5 2,50€ 3,10€

      Για παραγγελίες που υπερβαίνουν στο σύνολο το ποσό των τριανταπέντε ευρώ (35€), τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Η Εταιρεία παραδίδει τα προϊόντα με τη μεταβίβαση της φυσικής κατοχής ή ελέγχου τους στον Πελάτη χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αλλά οπωσδήποτε εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη σύναψη της σύμβασης.

    13. Ανωτέρα βία: Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για την έλλειψη ή την πλημμελή εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στον Πελάτη, σε καθυστερήσεις στην εκτέλεση της παραγγελίας (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα της Εταιρείας ή οφείλονται σε ανωτέρα βία και ως εκ τούτου η Εταιρεία δικαιούται παράταση του χρόνου για την εκτέλεση. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να είναι απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, προβλήματα των προμηθευτών / μεταφοράς / παραγωγής, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις, φυσικές καταστροφές, επιδημίες, πανδημίες, κλπ. Εάν τέτοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των δύο (2) μηνών, η σύμβαση πώλησης μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση. Επίσης, η Εταιρεία δεν ευθύνεται για την έλλειψη ή πλημμελή εκπλήρωση των υποχρεώσεών της ή για οποιαδήποτε ζημία του Πελάτη, εάν είναι αποτέλεσμα υπαίτιας πράξης ή παράλειψης του Πελάτη ή ενός τρίτου προσώπου, που ευρίσκεται εκτός της σφαίρας επιρροής της Εταιρείας.
    14. Δικαίωμα υπαναχώρησης: Ο Πελάτης έχει δικαίωμα υπαναχώρησης από τη συναφθείσα σύμβαση πώλησης χωρίς υποχρέωση αναφοράς του λόγου της υπαναχωρήσεως μέσα σε προθεσμία δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής των προϊόντων. Ο Πελάτης οφείλει να επιστρέψει τα προϊόντα ακριβώς στην άριστη κατάσταση που τα παρέλαβε. Ειδικότερα, τα επιστρεφόμενα προϊόντα θα πρέπει να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, όπως ακριβώς πριν την πώληση τους, στην πλήρη αρχική τους συσκευασία (κουτί, νάιλον, κ.τ.λ.), η οποία δεν θα πρέπει να έχει σκισίματα ή φθορές/αλλοιώσεις. Η επιστροφή των προϊόντων γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον προηγουμένως ο Πελάτης έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η Εταιρεία για την αποστολή τους σε αυτόν και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή τους.Η υπαναχώρηση μπορεί να γίνει με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:
      • Είτε χρησιμοποιώντας το Έντυπο Υπαναχώρησης που επισυνάπτεται στους παρόντες Όρους Χρήσης εδώ
      • Είτε με την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@writeyourfuture.gr της Εταιρείας, με την οποία θα δηλώνεται σαφώς η απόφαση του Πελάτη να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση πώλησης. Η Εταιρεία μόλις πάρει την κατά τα ως άνω δήλωση Υπαναχώρησης του Πελάτη, του κοινοποιεί χωρίς καθυστέρηση επιβεβαίωση παραλαβής αυτής της υπαναχώρησης με την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο Πελάτης.
    15. Σε περίπτωση ασκήσεως από τον Πελάτη του δικαιώματός του Υπαναχώρησης, ο Πελάτης οφείλει να επιστρέψει με χρέωσή του ποσού δύομιση ευρώ (2,50€) τα προϊόντα στην Εταιρεία μέσα σε προθεσμία δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ανακοίνωσε στην Εταιρεία την απόφασή του να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση πώλησης. Η προθεσμία τηρείται, εάν ο Πελάτης αποστείλει στην Εταιρεία τα προϊόντα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας των δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών.
    16. Σε περίπτωση ασκήσεως από τον Πελάτη του δικαιώματός του Υπαναχώρησης, η Εταιρεία οφείλει να επιστρέψει στο Πελάτη κάθε πληρωμή που έλαβε από αυτόν χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και πάντως το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκε για την απόφαση του Πελάτη να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση πώλησης. Η Εταιρεία δικαιούται να παρακρατήσει την επιστροφή του τιμήματος μέχρι να παραλάβει τα προϊόντα, που επέστρεψε ο Πελάτης. Η Εταιρεία προβαίνει στην ανωτέρω επιστροφή των χρημάτων χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα πληρωμής με εκείνα που ο Πελάτης χρησιμοποίησε για την αρχική συναλλαγή.
    17. Η Εταιρεία φέρει ευθύνη για τυχόν πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων των προϊόντων σύμφωνα με το άρθρο 5 N. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών και σύμφωνα με τα άρθρα 534επ. του Αστικού Κώδικα.
    18. Στις περιπτώσεις ευθύνης της Εταιρείας για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας, ο Πελάτης δικαιούται κατ` επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του προϊόντος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες, 2. να μειώσει το τίμημα, 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Για να θεωρείται μία ιδιότητα συνομολογημένη, θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί εγγράφως. Εφόσον ένα προϊόν δηλωθεί ως ελαττωματικό από τον Πελάτη, η Εταιρεία επιφυλάσσεται ρητώς για την πρότερη διάγνωση του προϊόντος ως ελαττωματικού. Η Εταιρεία οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του Πελάτη. Το δικαίωμα του Πελάτη να ασκήσει τα προβλεπόμενα εκ του νόμου δικαιώματά του σε περίπτωση πραγματικών ελαττωμάτων ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφεται μετά την πάροδο δύο (2) ετών από την παραλαβή των προϊόντων.
    19. Περιορισμός ευθύνης: Η Εταιρεία απαλλάσσεται από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εάν γνωστοποίησε στον Πελάτη και έτσι αυτός γνώριζε, την έλλειψη ή το ελάττωμα στο προϊόν. Επιπλέον, η Εταιρεία δεν παρέχει εγγύηση, ούτε εγγυάται προστασία για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στον Πελάτη από την πρόσβαση και την χρήση του περιεχομένου και των προσφερόμενων πληροφορικών και υπηρεσιών του Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Η Εταιρεία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πρόσφορη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, σε καμία περίπτωση όμως δεν εγγυάται ότι τα περιεχόμενα, οι ιστοσελίδες και οι τεχνικές διευκολύνσεις και δυνατότητες του Ηλεκτρονικού Καταστήματος θα παρέχονται ανελλιπώς και χωρίς προβλήματα, ούτε ότι το Ηλεκτρονικό Κατάστημα ή/και οι εξυπηρετητές («servers») μέσω των οποίων συνδέεται αυτό, με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή των Πελατών, θα παρέχονται χωρίς ζημιογόνες εφαρμογές οι οποίες εγκαταστάθηκαν εν αγνοία του.
    20. Ανήλικοι. Η χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών του παρόντος Ηλεκτρονικού Καταστήματος από Πελάτη που είναι ανήλικος είναι δυνατή μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων του. Σε περίπτωση δε παραγγελίας από δικαιοπρακτικά ανίκανο προς τούτο πρόσωπο, η Εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματος της εκτέλεσης αυτής από το πρόσωπο που ασκεί την κηδεμονία ή εποπτεία.
    21. Πνευματική Ιδιοκτησία. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που παρέχονται από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικώς του σχεδιασμού, των διακριτικών γνωρισμάτων, λογοτύπων, γραφικών, κειμένων, εγγράφων, φωτογραφιών, βάσεων δεδομένων και εν γένει κάθε διακριτικού σημείου και πνευματικού έργου του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Εταιρείας και προστατεύεται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς και των διεθνών συμβάσεων ή αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η Εταιρεία έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές της αποκλειστικά ανάγκες και για τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Η αναπαραγωγή, διάδοση, μετάδοση, αναμετάδοση του υλικού, ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης της Εταιρείας ή οποιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
    22. Για την εξυπηρέτησή του μετά την ολοκλήρωση της πώλησης και την παράδοση των προϊόντων, ο Πελάτης μπορεί να επικοινωνεί με την Εταιρεία με τους ακόλουθους τρόπους: Τηλεφωνικά: 2109815646. Μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail): info@writeyourfuture.gr
    23. Το Ηλεκτρονικό Κατάστημα συμμορφώνεται με τους Κώδικες Δεοντολογίας του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Greek eCommerce Association – Greca), που ορίζει τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς. Η Πολιτική της Εταιρείας μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας https://writeyourfuture.gr.
    24. Κάθε διαφορά μεταξύ της Εταιρείας και του Πελάτη μπορεί να επιλύεται με εξωδικαστικό συμβιβασμό μέσω του Ευρωπαϊκού Φορέα Εναλλακτικής Εξωδικαστικής Επίλυσης των Διαφορών, η οποία διατίθεται στον ιστότοπο http://ec.europa.eu/odr . Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση των διαφορών που απορρέουν από τη σύμβαση πώλησης ή τους Όρους Χρήσης είναι τα δικαστήρια των Αθηνών και εφαρμοστέο δίκαιο είναι το Ελληνικό δίκαιο.
    25. Εάν οποιοδήποτε τμήμα της σύμβασης πώλησης σύμφωνα με τους παρόντες Όρους Χρήσης αποδειχθεί άκυρο ή ανεφάρμοστο με απόφαση δικαστηρίου, η υπόλοιπη σύμβαση θα συνεχίσει να ισχύει. Η Εταιρεία δικαιούται να εκχωρήσει τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις της που πηγάζουν από τη σύμβαση πώλησης, να μεταβιβάσει τις υποχρεώσεις της και να αναθέσει υπεργολαβικά την εκτέλεσή τους, όποτε το κρίνει απαραίτητο και χωρίς να λάβει την έγγραφη συναίνεση του Πελάτη. Ο Πελάτης δεν δικαιούται να εκχωρήσει ή μεταβιβάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις του που πηγάζουν από τη σύμβαση πώλησης, συνολικά ή εν μέρει, χωρίς να λάβει την έγγραφη συναίνεση της Εταιρείας.

    Πολιτική απορρήτου

    Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου εφαρμόζεται στο διαδικτυακό κατάστημα https://writeyourfuture.gr (εφεξής το «Ηλεκτρονικό Κατάστημα» ή «E-shop»), το οποίο διαχειρίζεται και διατηρεί η ελληνική εταιρεία με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» και διακριτικό τίτλο «ADBOOK», η οποία εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, επί της οδού Θέμιδος αρ. 14, ΤΚ 17563, με ΑΦΜ 998726053 ΔΟΥ Γλυφάδας και αριθμ. ΓΕΜΗ 007196001000 με αριθμ. τηλεφωνικής επικοινωνίας 2109815646, Φαξ 2109851372 και e-mail info@writeyourfuture.gr (εφεξής η «Εταιρεία»), η οποία, συμμορφούμενη με την ισχύουσα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων 2016/679) και Ελληνική Νομοθεσία (ενδεικτικά, Ν. 4624/2019, ως ισχύει), ενεργεί ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας και ενημερώνει σχετικά με τη συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του Πελάτη.

    Η Πολιτική Απορρήτου εξηγεί ποιες πληροφορίες του Πελάτη συλλέγονται, πως χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες και σε ποιους παρέχονται. Καθορίζει επίσης τα δικαιώματα του Πελάτη σε σχέση με τις πληροφορίες του και με ποιον μπορεί να επικοινωνεί για περισσότερες διευκρινήσεις ή ερωτήματα.

    Η Εταιρεία δύναται να προβαίνει οποτεδήποτε στις δέουσες επικαιροποιήσεις της πολιτικής αυτής με σκοπό τη βέλτιστη προσαρμογή στο νέο κανονιστικό πλαίσιο και τις τροποποιήσεις ή ερμηνευτικές εγκυκλίους.

     

    Ορισμοί

    Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου, νοούνται ως:

    «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»: κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου,

    «επεξεργασία»: κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή,

    «υπεύθυνος επεξεργασίας»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα· όταν οι σκοποί και ο τρόπος της επεξεργασίας αυτής καθορίζονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους, ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τα ειδικά κριτήρια για τον διορισμό του μπορούν να προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους,

    «εκτελών την επεξεργασία»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας,

    «συγκατάθεση» του υποκειμένου των δεδομένων: κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν,

    «τρίτος»: οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

    Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων – Επεξεργασία

    Ο Πελάτης αποδέχεται και συμφωνεί, ότι για το σκοπό της σύναψης σύμβασης πώλησης με την Εταιρεία δια του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, υποχρεούται να δημιουργήσει προφίλ Πελάτη, δηλαδή μία καρτέλα όπου καλείται να εισαγάγει κάθε απαραίτητη πληροφορία για τους σκοπούς της σύναψης και εκτέλεσης συμβάσεων πώλησης με την Εταιρεία.

    Ο Πελάτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταχωρεί προσωπικά δεδομένα που είναι πλήρη και αληθή, ενώ αναγνωρίζει ότι κάθε ψευδής δήλωση καθιστά ανέφικτη την εκτέλεση της όποιας σύμβασης πώλησης, ενώ η Εταιρεία επιφυλάσσεται για τυχόν αποζημίωση από τον Πελάτη για κάθε θετική ζημία υποστεί από την υπαίτια αυτή συμπεριφορά του.

    Κατά την εγγραφή του, ο Πελάτης καλείται να υποβάλει τα κάτωθι δεδομένα: α) Ονοματεπώνυμο Φυσικού προσώπου / Επωνυμία Νομικού Προσώπου, β) Διεύθυνση / Έδρα, γ) Ταχυδρομικός Κώδικας, δ) Αριθμός Τηλεφώνου, ε) Ε-mail.

    Σε περίπτωση που ο Πελάτης ζητήσει την έκδοση τιμολογίου, ή στην περίπτωση Νομικού Προσώπου, θα πρέπει να υποβάλει Α.Φ.Μ.

    Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα της διαγραφής λογαριασμού Πελάτη εάν διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία τα οποία δήλωσε είναι αναληθή, ή χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του καταχρηστικά ή επιδιώκει να αλλοιώσει το Ηλεκτρονικό Κατάστημα και την φυσιογνωμία του.

    Ο Πελάτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη φύλαξη του κωδικού εισόδου στο προφίλ που θα δημιουργήσει και αναγνωρίζει ότι η Εταιρεία δεν δύναται να επέμβει στη διαδικασία ταυτοποίησης εισόδου στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα, ούτε δύναται να γνωρίζει τον κωδικό χρήστη που έχει επιλέξει.

    Η Εταιρεία λαμβάνει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζει και να μπορεί να αποδεικνύει ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και για την προστασία όλων των προσωπικών δεδομένων από απώλεια, κατάχρηση και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, αλλοίωση ή καταστροφή. Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και επικαιροποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο. Μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό, το οποίο έχει ενημερωθεί κατάλληλα για τις υποχρεώσεις της Πολιτικής Απορρήτου, παρέχεται πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

    Σκοπός επεξεργασίας και νομιμότητα

    Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα του Πελάτη για τους σκοπούς των παρεχόμενων προϊόντων και ιδίως για:

    α) τη σύναψη της σύμβασης πώλησης και τη διαχείριση της πώλησης των προϊόντων, π.χ. την έκδοση και αποστολή των φορολογικών παραστατικών σε ηλεκτρονική μορφή, την εκτέλεση της παραγγελίας, την αποστολή των προϊόντων, την πραγματοποίηση επιστροφών.

    β) τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία π.χ. φορολογική νομοθεσία, οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο,

    γ) την αποστολή, με ηλεκτρονικά μέσα, εμπορικών πληροφοριών για προϊόντα της Εταιρείας.

    Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, η επεξεργασία είναι σύννομη για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων, οι κάτωθι:

    α) ο Πελάτης – υποκείμενο των δεδομένων έχει συναινέσει στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του,

    β) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας ο Πελάτης – υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος (όπως η σύμβαση πώλησης με την Εταιρεία),

    γ) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας (π.χ. φορολογική νομοθεσία).

     

    Δικαιώματα Πελάτη – Υποκειμένου προσωπικών δεδομένων

    Ο Πελάτης – Υποκείμενο των προσωπικών δεδομένων, μπορεί, οποτεδήποτε, να ασκήσει τα δικαιώματα που προβλέπονται στην ισχύουσα Νομοθεσία (άρθρα 12 έως 22 Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων) και ειδικότερα:

    1. το δικαίωμα στην ενημέρωση και την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του που επεξεργάζεται η Εταιρεία,
    2. το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων,
    3. το δικαίωμα διόρθωσης και διαγραφής μέρους ή του συνόλου των προσωπικών δεδομένων, και
    4. το δικαίωμα εναντίωσης, δηλαδή να προβάλλει αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων και
    5. το δικαίωμα στη φορητότητα των προσωπικών δεδομένων.

    Ο Πελάτης δύναται να τροποποιήσει/διορθώσει τα στοιχεία του οποτεδήποτε μέσω του προφίλ του που διατηρεί στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα. Για την άσκηση των υπολοίπων δικαιωμάτων του, μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με την Εταιρεία (ίδ. κάτωθι “Επικοινωνία”). Πρέπει να επισημανθεί ότι η άσκηση κάποιων από τα ανωτέρω δικαιώματα δύναται να μην επιτρέψει την σύναψη ή την ολοκλήρωση της εκτέλεσης της σύμβασης με την Εταιρεία.

    Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα για τις μεγαλύτερες από τις ακόλουθες περιόδους: α) εφόσον είναι απαραίτητο για τον σχετικό σκοπό της συλλογής και την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης, β) οποιαδήποτε περίοδος διατήρησης απαιτείται από το νόμο, γ) μέχρι το τέλος της περιόδου κατά την οποία ενδέχεται να προκύψουν δικαστικές διαφορές ή έρευνες σχετικά με τα προϊόντα.

    Αποστολή ενημερωτικού υλικού

    Ειδικά σε ό,τι αφορά την αποστολή ενημερωτικού υλικού από την Εταιρεία στον Πελάτη με στόχο την ενημέρωση του τελευταίου για τα προϊόντα που η Εταιρεία διαθέτει μέσα από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα, η Εταιρεία δικαιούται να αποστέλλει στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Πελάτη ενημερωτικά – διαφημιστικά δελτία, εφόσον αυτός χορήγησε ρητή ηλεκτρονική συναίνεση προς τούτο (opt-in). Επίσης, στον Πελάτη παρέχεται κατά τρόπο σαφή και ευδιάκριτο η δυνατότητα να αντιτάσσεται οποτεδήποτε στην αποστολή (opt-out / unsubscribe), με εύκολο τρόπο και χωρίς καμία χρέωση μέσα από κάθε σχετικό μήνυμα.

    Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους

    Η Εταιρεία για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης και την παράδοση της παραγγελίας του Πελάτη, διαβιβάζει υποχρεωτικά σε τρίτο πρόσωπο τα ελάχιστα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα του για την εκτέλεση της αποστολής της παραγγελίας.

    Τα δεδομένα αυτά που διαβιβάζονται σε τρίτο πρόσωπο είναι το όνομα, επώνυμο, διεύθυνση (Πόλη – Περιοχή, αριθμός / οδός) και τηλέφωνο επικοινωνίας του Πελάτη, αποκλειστικά για το σκοπό της εκτέλεσης της μεταφοράς και παράδοσης της παραγγελίας.

    Καθώς η Εταιρεία συνεργάζεται με εξωτερικούς τρίτους παρόχους υπηρεσιών ταχυμεταφορών (ενδεικτικά, Γενική Ταχυδρομική), η διαβίβαση αυτή των ως άνω δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της παραγγελίας και δεν μπορεί να εξαιρεθεί.

    Επιπλέον, η Εταιρεία διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της Εταιρείας, όπως, ενδεικτικά αναφέρονται, για την επεξεργασία πιστωτικών καρτών και πληρωμών, την ηλεκτρονική έκδοση και αποστολή των φορολογικών σας παραστατικών, διανομή email, κλπ.

    Επικοινωνία

    Ο Πελάτης μπορεί να επικοινωνεί με την Εταιρεία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο E-mail: info@writeyourfuture.gr προκειμένου να ασκήσει οποιοδήποτε από τα δικαιώματά του. Σε περίπτωση δε, που θεωρήσει ότι η επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων δεν είναι σύννομη ή επιθυμεί να υποβάλλει ερωτήματα και παράπονα σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, μπορεί να επικοινωνεί με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, Fax: +30-210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr, www.dpa.gr ).

    ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

      X