13 Σεπτεμβρίου, 2023
Πως να οργανώσεις τον χρόνο σου στο ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς

Για πολλούς από εμάς η αρχή της χρονιάς συμπίπτει με την εποχή του φθινοπώρου και το άνοιγμα των σχολείων. Μπορεί να είναι η ανανεωτική δροσιά μετά τη ζέστη, οι μπαταρίες που έχουν γεμίσει, ή ίσως να είναι απλά μια συνήθεια των παιδικών χρόνων…Ο Σεπτέμβρης πάντως, σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα, την επιστροφή στα θρανία ή στο πανεπιστήμιο και την αίσθηση του προγράμματος και της ρουτίνας.

Φυσικά κάθε φρέσκια αρχή θέλει οργάνωση, για να βρεις ευκολότερα ισορροπία μεταξύ, διαβάσματος, δουλειάς, κοινωνικής ζωής και υποχρεώσεων. Ένας καλός τρόπος να αποφύγεις το άγχος και να προλάβεις όλα όσα θες να κάνεις, είναι η καταγραφή του όγκου της εργασίας σου και ο καταμερισμός της. Το ακαδημαϊκό ημερολόγιο μπορεί να σου προσφέρει την οργάνωση που αναζητάς και να χωρέσει όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το σχολείο, τη σχολή και την εργασία σου.

Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κλείνοντας τον Αύγουστο, ένα ακαδημαϊκό ημερολόγιο παρέχει τον ιδανικό χώρο για να σχεδιάσεις και να προγραμματίσεις όλες τις σημαντικές προθεσμίες (και τα απαραίτητα διαλλείματα). Το ακαδημαϊκό ημερολόγιο απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και δασκάλους, αλλά και σε όσους αρέσουν τα φρέσκα φθινοπωρινά ξεκινήματα.

Σε αυτό θα συμπεριλάβεις ό,τι εσύ θεωρείς σημαντικό, διαμορφώνοντας το όπως ακριβώς επιθυμείς. Εμείς σου έχουμε κάποιες προτάσεις προκειμένου να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες που προσφέρει στο έπακρο.

  1. Συγκέντρωσε όλες τις σημαντικές προθεσμίες

Η αρχή του ακαδημαϊκού σου ημερολογίου έχει σελίδες αφιερωμένες στη συνοπτική παρουσίαση του έτους. Σε αυτές τις σελίδες μπορείς να κάνεις μια γρήγορη ανασκόπηση όλων των εβδομάδων και των αργιών. Εκμεταλλεύσου το σχεδιασμό του ημερολογίου σου, σημειώνοντας όσες ημερομηνίες σε αφορούν, για να μην σου διαφύγει καμία προθεσμία, διαγώνισμα ή τεστ.  

Το καλύτερο είναι πως με το ετήσιο συνοπτικό πλάνο μπορείς να προγραμματίσεις τις διακοπές σου γύρω από τις σημαντικές ημερομηνίες και αργίες, φτιάχνοντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά και ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις αποδράσεις που έπονται!

  1. Γράψε το πρόγραμμα των μαθημάτων & των υποχρεώσεων σου

Ξέρουμε πως είναι σημαντικό να συγκρατείς στο μυαλό σου το πρόγραμμα των μαθημάτων σου. Γι’ αυτό μπορείς να σημειώνεις στο τέλος της κάθε εβδομάδας τα μαθήματα της ερχόμενης και τι θα χρειαστείς γι’ αυτά, όπως βιβλία, σημειώσεις, τετράδια κ.α. Τα memopad «Λίστα Αγορών» και «Να θυμηθώ» θα σε βοηθήσουν σε αυτό. Έτσι θα οργανώσεις καλύτερα το διάβασμά σου και θα χωρίσεις την ύλη κατάλληλα για την κάθε μέρα. Συγχρόνως με το memopad «Τα έξοδα μου» μπορείς να παρακολουθήσεις τις αγορές σου, παραμένοντας εντός budget.

  1. Άφησε χρόνο για τις προσωπικές σου δραστηριότητες

Ένα ακαδημαϊκό ημερολόγιο, πέρα από τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, έχει επίσης χώρο για να σημειώνεις τις προσωπικές σου ενασχολήσεις και χόμπι, τις στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Βελτίωσε τη διαχείριση του χρόνου σου συμπεριλαμβάνοντας όλο το πρόγραμμα των κοινωνικών και εξωσχολικών σου δραστηριοτήτων και σχεδίασε τα κενά ενδιάμεσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου. Το ακαδημαϊκό ημερολόγιο #Craft περιέχει ξεχωριστές σελίδες για τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, παρέχοντας περισσότερο χώρο για την οργάνωση των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, του διαβάσματος και της εξόδου.

 4. Σημείωσε τους στόχους κάθε μήνα

Είμαστε βέβαιοι πως έχεις πολλούς στόχους, προσωπικούς, ακαδημαϊκούς ή επαγγελματικούς οι οποίοι ανήκουν στο φθινοπωρινό σου resolution. Η καταγραφή τους και η ένταξη τους στην ατζέντα σου αποτελούν το πρώτο βήμα για να τους πετύχεις. Ο εργονομικός σχεδιασμός του ακαδημαϊκού μας ημερολογίου στην αρχή κάθε μήνα περιλαμβάνει συνοπτικό πλάνο προηγούμενου, τρέχοντος και επόμενου μήνα, με χώρο σημειώσεων για την επισήμανση στόχων. Αποκτώντας ένα πλάνο υλοποίησης των στόχων σου, με μικρά βήματα και συχνές αξιολογήσεις της προόδου σου, βρίσκεσαι κάθε μέρα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξή τους. Σημείωσε λοιπόν στην αρχή κάθε μήνα τι θέλεις να επιτύχεις και δες το μέχρι το τέλος τού να γίνεται πραγματικότητα!

Με όποιο τρόπο και αν επιλέξεις να γεμίσεις το ακαδημαϊκό σου ημερολόγιο #Craft, είσαι σίγουρα ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία!

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!