Blog
16 Απριλίου, 2025
Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού
Το Πάσχα πλησιάζει και η κουζίνα γεμίζει ξανά με αρώματα που ξυπνούν αναμνήσεις από οικογενειακά τραπέζια και παραδοσιακές λιχουδιές. Αν ψάχνεις μια πιο αφράτη, αρωματική και εύκολη εκδοχή για πασχαλινά κουλουράκια, αυτή η συνταγή με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού θα σε ενθουσιάσει. Τρυφερά, μυρωδάτα και πεντανόστιμα, είναι ιδανικά για να τα προσφέρεις στους αγαπημένους σου
Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 25-30
Για το άλειμμα
Διαδικασία
- Για τα Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αλλάζουμε το σύρμα με το γάντζο, το ειδικό εξάρτημα για ζύμες.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170° C.
- Στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Πλάθουµε µε τη ζύμη κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλουµε (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα τοποθετούμε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το αυγό με το γάλα και το λάδι και αλείφουμε με το μείγμα τα κουλούρια.
- Ψήνουµε τα Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού για περίπου 15 - 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ: