Οικολογία & Βιωσιμότητα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στόχος μας είναι η κάθε μας έκδοση να είναι κατά το δυνατόν πιο βιώσιμη για αυτό και χρησιμοποιούμε οικολογικές και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες εκδίδοντας βιβλία που σέβονται το περιβάλλον.

Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε να υιοθετήσουμε βιώσιμα υλικά στις εκδόσεις μας, αισθανόμαστε την ικανοποίηση του να συνεισφέρεις με όποιον τρόπο μπορείς στην προστασία του περιβάλλοντος, από όποια θέση βρίσκεσαι!

Για αυτό θέτουμε ως βασικό μας στόχο την συνεχή έρευνα στον χώρο των χαρτιών, χαρτονιών και γενικότερα υλικών βιβλιοδεσίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επιθυμώντας να ενσωματώνουμε στην εκδοτική μας διαδικασία πρώτες ύλες φιλικές προς το περιβάλλον, ανακυκλώσιμες, ανακυκλωμένες και βιώσιμες.

Έτσι κάθε μικρό βήμα προς ένα νέο υλικό, προς κάθε νέα οικογένεια χαρτονιών και χαρτιών που χρησιμοποιούμε, μας παρέχει την χαρά της επίτευξης της βιωσιμότητας.

Σε όλα μας τα βιβλία γραφής, χρησιμοποιούμε χαρτί προερχόμενο από βιώσιμες καλλιέργειες, δηλαδή καλλιέργειες που γίνονται με ελεγχόμενη και ορθολογική διαχείριση των δασών, ώστε να εξασφαλίζεται η αειφόρος ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος.

Οι συσκευασίες μας, δηλαδή τα paperband που τυλίγουν κάθε μας βιβλίο, αποτελούνται από χαρτόνι, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση FSC® & περιέχει οργανικά υπολείμματα καλαμποκιού, μειώνοντας 15% τον ξυλοπολτό.

Έως και σήμερα έχουμε καταφέρει να εντάξουμε στην εκδοτική μας διαδικασία βιώσιμα χαρτόνια και χαρτιά από τους μεγαλύτερους οίκους της Ευρώπης.

Παραδείγματα τέτοιων υλικών είναι:

  • Ανακυκλωμένο χαρτόνι κατασκευασμένο από 100% απορρίμματα χαρτιού, εξαιρώντας οποιαδήποτε επικίνδυνη ουσία στη διαδικασία παραγωγής του, με απαλή υφή και την πολύ φυσική εμφάνιση.
  • Οικολογικό χαρτόνι που εμπεριέχει 40% ίνες CTMP, 25% βιώσιμες οικολογικές ίνες, 20% ανακυκλωμένα υλικά και 15% ίνες βαμβακιού και διαθέτει την πιστοποίηση FSC®.
  • Οικολογικό χαρτόνι που διαθέτει πιστοποίηση FSC®, είναι GMO free, παράγεται με 100% πράσινη ενέργεια και περιέχει οργανικά υπολείμματα φρούτων και φυτών, με στόχο την μείωση κατά 15% του ξυλοπολτού. Τα υπολείμματα αυτά προέρχονται από κεράσι, κόκκους καφέ, λεβάντα, φουντούκι, αμύγδαλο, ελιά, ακτινίδιο και σταφύλι

Επιδίωξή μας είναι να συμβάλουμε με τις εκδόσεις μας στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τα βιβλία μας να μεταφέρουν ένα οικολογικό μήνυμα σε κάθε άνθρωπο που τα χρησιμοποιεί.

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του επιχειρηματικού μας κλάδου για το περιβάλλον συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό One Tree Planted, ο οποίος συμπνέει απόλυτα με την εταιρική μας ταυτότητα και την εταιρική μας αποστολή, με στόχο την προσφορά μας στην δενδροφύτευση 1000 δέντρων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το One Tree Planted είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) αφιερωμένος στην παγκόσμια αναδάσωση. Ο οργανισμός ασχολείται με την δενδροφύτευση με στόχο την αποκατάσταση της φύσης και της βιοποικιλότητας. Τα δέντρα φυτεύονται από τοπικές οργανώσεις-εταίρους και κοινοτικούς εθελοντές σε περιοχές όπου έχει γίνει αποψίλωση των δασών. Ενισχύει επίσης την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία των δέντρων, προσφέρει σε επιχειρήσεις σαν τη δική μας μια λύση βιωσιμότητας και παρακινεί τις νεότερες γενιές να κάνουν κάτι θετικό για το περιβάλλον.

Η φύτευση δέντρων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Τα δέντρα βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε, φιλτράρουν το νερό που πίνουμε και παρέχουν ενδιαίτημα σε πάνω από το 80% της επίγειας βιοποικιλότητας του κόσμου. Τα δέντρα παρέχουν επίσης τεράστιες κοινωνικές ευκαιρίες παρέχοντας θέσεις εργασίας σε πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες σε υπανάπτυκτες χώρες και υποστηρίζοντας κοινότητες που έχουν καταστραφεί από περιβαλλοντικές ζημιές.

Η βιωσιμότητα και η οικολογία των βιβλίων μας αποκτά μια ακόμα διάσταση!

Αυτή της δενδροφύτευσης!

Για εμάς είναι υπέροχο να έχουμε ακόμα έναν τρόπο να ανταποδώσουμε και να βοηθήσουμε το περιβάλλον και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό το βήμα!

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!