Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Όλα ξεκίνησαν το 1994 σε ένα μικρό εργαστήριο στο Παλαιό Φάληρο από τον πατέρα μας Μιχάλη Αποστολίδη φτιάχνοντας χειροποίητα ημερολόγια με αγάπη και μεράκι για την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και ανιχνεύοντας σιγά σιγά τις πτυχές της τυπογραφίας.

Εκ τότε έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο βιβλιοδετείο και μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να εκδίδουμε βιβλία γραφής, θέλοντας πάντα να δίνουμε βήμα στην προσωπική έκφραση.

Είμαστε δυο αγαπημένες αδελφές, η Έλση και η Στέλα, που αναζητούμε ιδέες, σχεδιάζουμε, ερευνούμε νέα υλικά, νέες υφές, εξελισσόμαστε, σκεφτόμαστε οικολογικά και δημιουργούμε. Μεγαλώνοντας μέσα στα χαρτιά, γνωρίζαμε πάντα τις ημερομηνίες και γιορτές του επόμενου έτους, μετρούσαμε το χρόνο, τις αργίες, τις ημέρες ακόμα και τις πανσελήνους. Η μυρωδιά του χαρτιού για εμάς ήταν από την αρχή κάτι οικείο, γνώριμο και όμορφο. Η χρυσοτυπία επίσης κάτι ιδιαίτερο, στην αρχή μας φαινόταν μυστήρια και έπειτα αξιοθαύμαστη και καλλιτεχνική. Γαλουχηθήκαμε μέσα στα βιβλία γραφής, αγαπήσαμε την τέχνη της βιβλιοδεσίας και αυτή συνεχίζουμε.

Έχουμε μαζί μας την οικογένειά μας και μια ολόκληρη ομάδα από πολύτιμους ανθρώπους. Άνθρωποι που συμμερίζονται την ίδια αγάπη με εμάς, τις ίδιες αξίες, διατηρούν τον ίδιο θαυμασμό για τα χειροποίητα βιβλία, γοητεύονται από την γραφή και το χαρτί, εκφράζονται δημιουργικά και μας εμπνέουν να προχωράμε όλοι μαζί.

Για εμάς, κάθε βιβλίο που εκδίδουμε είναι μοναδικό, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι ένα σημαντικό μέσο έκφρασης και χαρίζει παρακίνηση και έμπνευση.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ WRITE YOUR FUTURE

Η φράση write your future για εμάς αποτελεί την ταυτότητα και τον στόχο μας και προέρχεται από την αναγνώριση της σημαντικότητας της γραφής για τον άνθρωπο. Δηλώνει την παρότρυνση που επιδιώκουμε να δίνουμε σε κάθε άνθρωπο που γράφει στα βιβλία που δημιουργούμε.

Write your future σημαίνει γράφω, καταγράφω, οργανώνω και οργανώνομαι, εκφράζομαι, επικοινωνώ και συνομιλώ με εμένα και τους άλλους, βελτιώνονται και εξελίσσομαι, βρίσκω παρότρυνση, αξιοποιώ τον χρόνο μου, φροντίζω τον εαυτό μου. Σημαίνει γράφω και ονειρεύομαι, θέτω στόχους, μαθαίνω. Σημαίνει δημιουργώ και πειραματίζομαι, επεκτείνω τα όρια μου και γίνομαι καλύτερος μα κυρίως σημαίνει δημιουργώ ένα μέλλον, το δικό μου μέλλον, το μέλλον που θέλω εγώ. Σχεδιάζω το δικό μου μέλλον σημαίνει σχεδιάζω την ζωή μου, γράφω για την ζωή μου, γράφω για εμένα.
Όλα αυτά συνθέτουν, για εμάς, την βασική ιδέα της γραφής και της μοναδικότητας του ανθρώπου, ο οποίος εξελίσσεται μέσα από την δική του γραφή και χαράσσει το δικό του μέλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΟΡΑΜΑ

Όραμά μας είναι κάθε μας ημερολόγιο, σημειωματάριο και μπλοκ σημειώσεων μέσω του σχεδιασμού και της ποιότητάς του να παρέχει παρότρυνση προς ένα βελτιωμένο τρόπο ζωής, να χαρίζει στις καθημερινές στιγμές μια αίσθηση απόλαυσης, παύσης, αναπνοής και επανεκκίνησης, μια ανάσα μέσα στην ρουτίνα με στόχο την επανεστίαση στα σημαντικά και στα ουσιαστικά. Βιβλία γραφής που για τον κάθε ένα θυμίζουν την προτεραιότητα του εαυτού και την φροντίδα του εαυτού.

Επιθυμούμε τα βιβλία μας να ενισχύουν, να βοηθούν, να ωθούν τον άνθρωπο στο δικό του σκοπό, να υπηρετούν την ανάγκη της εκπλήρωσης και να συνθέτουν έναν ασφαλή, προσωπικό τόπο διαμορφωμένο σύμφωνα με τις σκέψεις, τις ιδέες, τους στόχους, τις επιθυμίες, τις προσδοκίες του.

Επιδιώκουμε κάθε μας έκδοση να είναι κατά το δυνατόν πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον. Ονειρευόμαστε πως στο σύντομο μέλλον θα καταφέρουμε να χρησιμοποιούμε ακόμα περισσότερα ανακυκλωμένα και οικολογικά υλικά με στόχο την δική μας συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και αφοσιωνόμαστε με προσήλωση, επιμονή, έρευνα και μελέτη σε αυτό μας το όνειρο.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η αγάπη μας για την γραφή, την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, το χαρτί, την δημιουργικότητα και την τέχνη κατευθύνει κάθε μας σχεδιασμό. Οδηγούμαστε από την ανάγκη μας για έμπνευση, παρακίνηση, θετική σκέψη και φυσικά οικολογική και βιώσιμη έκδοση.

Σε κάθε μας συλλογή μέσα από συνεχή έρευνα και ενδελεχή μελέτη στον χώρο της γραφής, του προϊοντικού σχεδιασμού και των γραφικών τεχνών, αναζητούμε νέες ιδέες, πειραματιζόμαστε, ερευνούμε νέα υλικά βιβλιοδεσίας και νέα χαρτιά, τα οποία θα μας εμπνεύσουν σε κάθε μας δημιουργία.

Βασιζόμαστε στις εικαστικές μας γνώσεις, την βιβλιοδετική τεχνογνωσία μας αλλά και την εμπειρία μας και σχεδιάζουμε νέα βιβλία γραφής εστιάζοντας τόσο στην καλαισθησία όσο και στην εργονομία. Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και να αναπτύσσουμε νέες πτυχές της. Προσδίδουμε σε κάθε μας βιβλίο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια ξεχωριστή ταυτότητα.

Επιθυμούμε να αναδεικνύουμε τα υλικά βιβλιοδεσίας και να καλλιεργούμε μέσω του σχεδιασμού μας τον θαυμασμό προς την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, καθώς πιστεύουμε ότι κάθε κομμάτι της είναι σημαντικό και αξιοσημείωτο. Μας εμπνέουν οι υφές των χαρτονιών, οι δυνατότητες εκτύπωσης, η τεχνική της χρυσοτυπίας, η αποτύπωση της βαθυτυπίας και η αίσθηση της αφής του τελικού βιβλίου.

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Η εκδοτική μας διαδικασία στηρίζεται στην παράδοση της καλλιτεχνικής και χειροποίητης βιβλιοδεσίας. Πιστεύουμε πως το αποτύπωμα της χειρωνακτικής εργασίας αναδεικνύει την ιστορία και την ταυτότητα του βιβλίου, καθώς δηλώνει στοιχεία για την δημιουργία του. Κάθε στοιχείο επάνω στα βιβλία μας εκφράζει το μεράκι, την υπομονή, την προσπάθεια και τον κόπο των ανθρώπων που το δημιούργησαν.
Οι τεχνικές βιβλιοδεσίας που ακολουθούμε για την έκδοση των βιβλίων μας είναι η τεχνική βιβλιοδεσίας Bradel, γνωστή και ως τεχνική «περαστού», η τεχνική της εύκαμπτης βιβλιοδεσίας και η τεχνική της βιβλιοδεσίας βιβλιοθήκης.
Το εργαστήριο μας στο Παλαιό Φάληρο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ολοκλήρωση της έκδοσης των βιβλίων μας.
Σε ολόκληρη την διαδικασία των εκδόσεων μας εφαρμόζουμε ελέγχους, με την μέθοδο του συστηματικού δείγματος, με αυστηρά κριτήρια ποιότητας αποσκοπώντας στην διασφάλιση του αποτελέσματος και του τελικού φινιρίσματος των βιβλίων

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!