6 Μαΐου, 2022
Γράφω & Καλλιεργώ

Θαυμάζω τα φυτά γιατί έχουν το δικό τους χρόνο. Ζουν, μεγαλώνουν, εξελίσσονται στον δικό τους ρυθμό. Ο ρυθμός αυτός είναι πολύ διαφορετικός από τον ρυθμό των ανθρώπων. Έχουν να μας μάθουν πολλά.

Τα φυτά έχουν υπομονή και θάρρος. Επιβιώνουν μετά από ένα δύσκολο χειμώνα και όμως αναβιώνουν. Καταφέρνουν να αναζωογονηθούν! Κάθε τέλος Φεβρουαρίου αρχίζει ο νέος κύκλος άνθισης. Τα φυτά στις γλάστρες πληθαίνουν, τα μπουμπούκια αρχίζουν να εμφανίζονται και η άνοιξη έρχεται.

Τα φυτά παρέχουν ηρεμία, ομορφιά, ευωδιά, γαλήνη και ψυχική αγαλλίαση. Τα φυτά μας δίνουν γενναιόδωρα ένα όμορφο περιβάλλον, μια χαλαρή ατμόσφαιρα και μια αγνή φρεσκάδα. Χαιρόμαστε να βρισκόμαστε σε ένα κήπο, σε ένα ανθισμένο μπαλκόνι, σε ένα άλσος γεμάτο μυρωδιές και ακόμα πιο πολύ σε ένα δάσος.

η αρμονία

Για όλους αυτούς του λόγους μου αρέσει να ασχολούμαι με τα φυτά, να τα προσέχω, να τα φροντίζω, να τα παρατηρώ και να χαίρομαι όταν τα βλέπω να μεγαλώνουν ξανά. Όταν φροντίζω τα φυτά, φροντίζω τον εαυτό μου. Τα φυτά μου, μου θυμίζουν πως χρειάζομαι και εγώ την αντίστοιχη ζέση. Χρειάζομαι την αντίστοιχη δύναμη, υπομονή, θάρρος και θέληση σε κάθε κύκλο της ζωής μου. Θέλω να μαθαίνω από την διαφορετική ζωή των φυτών, την σταδιακή ανάπτυξή τους, τον αργό ρυθμό τους προκειμένου να ζω και αντίστοιχα πιο αργά. Επιθυμώ να διδαχθώ από την αρμονία των φυτών, ώστε να ζω με ανάπαυλες και να είμαι ήρεμη. Η διαδικασία της φροντίδας των φυτών και των λουλουδιών είναι για εμένα μια σπουδαία ενασχόληση. Αποτελεί ένα hobby καταπραϋντικό και μια διέξοδο από την καθημερινή πίεση. Τα φυτά μου δείχνουν πώς να ζω δίχως άγχος και να είμαι ευγνώμον.

η φροντίδα

Η καλλιέργεια των φυτών μου δίνει έμπνευση. Με το Life Notebook Καλλιεργώ μπορώ να σημειώνω όλα όσα χρειάζομαι για τα φυτά μου και να ασκώ το hobby μου πιο συνειδητά. Μπορώ να σημειώσω το όνομα του φυτού, τις λεπτομέρειες για την φροντίδα του (νερό και φως), τις ανάγκες του και κάθε παρατήρηση που πρέπει να θυμάμαι, όπως για παράδειγμα τις ευαισθησίες του φυτού σε έκτακτες καιρικές συνθήκες ή σε ανεπιθύμητα ζωύφια.

Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ είναι πως με το σημειωματάριο αυτό έχω ένα έναυσμα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για το φυτό που έχω στο μπαλκόνι μου και να το γνωρίσω καλύτερα. Μπορώ να σημειώσω σε ποιο είδος ή οικογένεια φυτών ανήκει και να γράψω κάθε στοιχείο που θέλω να θυμάμαι. Έτσι γνωρίζω καλύτερα τα φυτά που έχω στο μπαλκόνι μου. Κάτι ακόμα όμορφο με αυτό το σημειωματάριο είναι πως μπορώ στην δεξιά του σελίδα να έχω έναν ελεύθερο χώρο για να γράψω οτιδήποτε θέλω. Ορισμένες φορές μου αρέσει να ζωγραφίζω το φυτό ή να γράφω πληροφορίες που βρίσκω για την λειτουργία του, όπως για την αγαπημένη μου λεβάντα.

Επιστρέφω στις σελίδες αυτές και χαίρομαι να διαβάζω όσα έχω γράψει και να θυμάμαι πώς να περιποιηθώ όλα μου τα φυτά στο μπαλκόνι! Χαίρομαι που έχω το life notebook Καλλιεργώ, που είναι οικολογικό, εναρμονίζεται με τη φύση και με παροτρύνει να ζω καλύτερα!

 

Έλση

for

#writeyourfuture

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!