15 Απριλίου, 2022
Άδραξε τη Μέρα με το Σημειωματάριό σου!

Η ζωή μας βρίσκεται στην κάθε ημέρα, στην κάθε στιγμή! Η ζωή μας είναι στο παρόν και σε αυτό χρειάζεται να επενδύουμε. Η κάθε μας ημέρα οφείλει να είναι όμορφη, αισιόδοξη και να έχει ένα θετικό στίγμα. Για αυτό η αξιοποίηση της καθημερινότητάς μας είναι πολύτιμή! Η φράση «άδραξε τη μέρα» ή αλλιώς «carpe diem» εκφράζει αυτή τη στάση ζωής και μας προτρέπει να ζούμε το παρόν στο έπακρο!

Ο γρήγορος ρυθμός της ζωής που ακολουθούμε, το άγχος και η καθημερινή βιασύνη μας δυσκολεύουν και μας εμποδίζουν να δημιουργήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Για αυτό χρειαζόμαστε την θετική διάθεση για να είμαστε σε θέση να ζούμε καλά και να απολαμβάνουμε τη ζωή!

Η ζωή μας βρίσκεται στις μικρές καθημερινές στιγμές, στις προσωπικές μας «ιεροτελεστίες», συνήθειες, ρουτίνες! Αυτές μας κρατούν σε καλή διάθεση, δίνουν φως στην ζωή μας, μας εμπνέουν, μας δυναμώνουν και μας ενισχύουν.

Το πολύτιμο πρωινό

 

Μια τέτοια πολύτιμή στιγμή είναι αυτή του πρωινού. Το πρωινό μας είναι αυτό που δίνει ταυτότητα στην ημέρα μας. Η αξιοποίηση στο έπακρο της κάθε μας ημέρας και η απόκτηση μια υγιούς νοοτροπίας ξεκινάει από το πρωί. Για αυτό κάνουμε τη μέρα μας καλύτερη με μια όμορφη και σωστή πρωινή ρουτίνα! Εξάλλου, έρευνες στον χώρο της ψυχικής υγείας έχουν αναδείξει τα οφέλη της διατήρησης της πρωινής ρουτίνας και του αντικτύπου της στην συνολική μας διάθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι τυχαίο που για αυτές τις ρουτίνες χρησιμοποιούμε την λέξη «ιεροτελεστία» καθώς πραγματικά η σταθερότητα και η πιστότητα σε μια τέτοια καθημερινή συνήθεια μας δημιουργεί ένα πυλώνα στήριξης και ενδυνάμωσης.

 

Μικρές συμβουλές

 

Αξίζει να ενσωματώσουμε στο ζωή μας ένα πρωινό πρόγραμμα με μια εύκολη οργάνωση. Ένα σημαντικό πρώτο βήμα είναι όταν ξυπνάμε, να μην πιάσουμε το κινητό! Αφιερώνουμε ένα λεπτό στον εαυτό μας, αναπνέουμε αργά και αποκτάμε μια αίσθηση ηρεμίας. Σκεφτόμαστε κάτι που μας ευχαριστεί και είμαστε ευγνώμων γι’ αυτό. Ανανεώνουμε και ενυδατώνουμε το σώμα μας με νερό. Ένα δεκάλεπτο περπάτημα έξω κάνει το σώμα μας να κινηθεί, δίνει χρόνο στον εαυτό μας και μας θέτει σε μια ήρεμη ψυχική κατάσταση πριν μετάβουμε στην εργασία μας. Ακόμα ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό κάθε μέρα δίνει στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια, τονώνει την διάθεση μας και μας δίνει δύναμη να αδράξουμε την ημέρα μας.

Σημειώνοντας το πρωί

 

Γράφοντας το πρωί σε ένα σημειωματάριο έχει θετικές επιπτώσεις στην διάρκεια της ημέρας μας! Αξίζει να γράφουμε για κάτι που μας ευχαριστεί μέσα στην ημέρα μας, τους στόχους μας, τις προτεραιότητες μας, τις επιμέρους εργασίες μας μέσα στην ημέρα, τις σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας στο σημειωματάριό μας! Η γραφή μας προσφέρει πνευματική διαύγεια, καλύτερη προετοιμασία για την ημέρα που ξεκινάει και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Γινόμαστε αποδοτικότεροι, γεμίζουμε θετική ενέργεια και έχουμε διάθεση να πραγματώσουμε τους στόχους της ημέρας! Το σημειωματάριο μας, Daily overview, είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μας συντροφεύει στην ημέρα μας, με καθορισμένο χώρο για τους στόχους μας, τις προτεραιότητες μας, και το ημερήσιο πρόγραμμα μας.

 

Ας θυμόμαστε πως η δημιουργία μιας καθημερινής πρωινής ρουτίνας μας βοηθάει να δημιουργήσουμε καλές συνήθειες για μια αποδοτικότερη και ευτυχισμένη ζωή και μας γεμίζει δύναμη και ελπίδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι να βρούμε αυτό που γεμίζει την καθημερινότητά μας και αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να ακούσουμε τη δική μας φωνή.

 

#writeyourfuture

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
Αγαπημένα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στον κόσμο του #writeyourfuture & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι -10% στην πρώτη σας αγορά!